Spanac cu paste

Apropo.ro / 12.04.2006, 18:50
Spanac cu paste
Ingrediente pentru 4 porții 1 kg spanac verde (sau congelat), 300 g paste, 1 ceapa mica, 2 linguri ulei, 1 lingurița zeama de lamaie, 1 lingurița maggi, piper. Preparare Spanacul se spala sub jet de apa rece și se oparește în apa cu sare 5 minute. Se scurge de

Ingrediente pentru 4 porții
1 kg spanac verde (sau congelat), 300 g paste, 1 ceapa mica, 2 linguri ulei, 1 lingurița zeama de lamaie, 1 lingurița maggi, piper.

Preparare
Spanacul se spala sub jet de apa rece și se oparește în apa cu sare 5 minute. Se scurge de apa într-o strecuratoare. Pastele se fierb în apa cu sare, conform instrucțiunilor de pe pachet, apoi se scurg de apa. Ceapa se rumenește ușor în ulei încins pana devine sticloasa; se adauga spanacul și se continua calirea înca 4-5 minute. Se condimenteaza cu maggi și piper, dupa gust, se adauga zeama de lamaie, apoi se amesteca cu pastele. Se pun la cuptor cateva minute. Se servesc calde.