Spania – Chile 0-2. Campioana mondială, eliminată încă din faza grupelor

Apropo.ro / 19.06.2014, 00:42
Spania - Chile 0-2. Campioana mondială, eliminată încă din faza grupelor
Naționala de fotbal a Spaniei, campioana mondială en-titre, a părăsit Campionatul Mondial din Brazilia încă din faza grupelor, după ce ibericii au pierdut, cu 0-2, meciul cu Chile de miercuri seară.

Zdrobiți în prima partidă din Brazilia de echipa Olandei, scor 5-1, spaniolii sperau să se revanșeze la confruntarea cu Chile, dar partida de pe Maracana a confirmat că deja celebrul tiki-taka a îmbătrânit.

Spania a pasat mult, a controlat centrului terenului, dar a rulat în gol, ibericii reușind să se apropie rareori de poarta adversă. Nici Chile nu a contat foarte mult în atac, dar sud-americanii au fost mult mai eficienți.

Eduardo Vargas a deschis scorul în minutul 20, când a fructificat o acțiune excelentă a lui Aranguiz. Acesta din urmă a făcut 2-0 pentru Chile chiar înainte de pauză, când a transformat în gol o acțiune semnată Alexis Sanchez. Starul Barcelonei a șutat în forță, de la 12 metri, Casillas a respins cu greu, dar doar până la Aranguiz, care a îndeplinit o simplă formalitate.

Spania – Chile s-a încheiat 0-2 și campioana mondială en-titre părăsește turneul final încă din faza grupelor. Cu șase puncte din șase, sud-americanii se califică în faza optimilor de finală, alături de Olanda, formație care, după 5-1 cu Spania, a trecut greu de Australia, scor 3-2.

Toate rezultatele de la Campionatul Mondial de fotbal le găsiți AICI.

Programul meciurilor de la Campionatul Mondial de fotbal îl găsiți AICI.