Spania este de acord cu expulzarile colective ale imigrantilor ilegali

Apropo.ro / 10.01.2008, 09:33
Spania este de acord cu expulzarile colective ale imigrantilor ilegali
Spania si Franta sunt pregatite sa coordoneze operatiuni comune de expulzare a imigrantilor ilegali, in cadrul unei politici "globale" a imigratiei.

Spania si Franta sunt pregatite sa coordoneze operatiuni comune de expulzare a imigrantilor ilegali, in cadrul unei politici "globale" a imigratiei, a anuntat miercuri ministrul spaniol de Externe, Miguel Angel Moratinos, relateaza AFP.

Moratinos a subliniat in cadrul unei conferinte de presa ca Madridul si Parisul sunt de acord sa recurga la o astfel de masura pentru a-i da un impuls acesteia "in contextul european", in timp ce Franta va prelua presedintia semestriala a UE in a doua jumatate a lui 2008.

Aceasta masura a venit ca reactie la afirmatia presedintelui francez Nicolas Sarkozy, care a declarat marti ca Italia si Spania au cerut organizarea, impreuna cu Franta, a unor expulzari colective ale imigrantilor ilegali din aceste trei tari. Roma a dezmintit ca recurge la astfel de expulzari.

Moratinos a precizat ca Franta si Spania urmeaza sa semneze joi la Paris un document care sa ateste "angajamentul comun" in favoarea unei politici europene a imigratiei, cu ocazia celui de-al douazecilea summit franco-spaniol.

Acesta a mai explicat ca expulzarile colective reprezinta unul dintre elementele acestei "viziuni globale".