Spania: Manifestantii impotriva Papei, alungati de politisti cu bastoanele

De: MediafaxFoto / 19.08.2011, 11:34
Spania: Manifestantii impotriva Papei, alungati de politisti cu bastoanele
Sute de protestatari s-au strans si azi noapte in Piata Puerta del Sol din Spania, nemultumiti de vizita Papei, manifestantii fiind dispersati de Politie cu lovituri de baston.

Protestele impotriva vizitei Papei, care a sosit ieri in Spania, au inceput acum doua zile, principalul motiv fiind costul exorbitant al vizitei pe care o efectueaza Suveranul Pontif in Spania: intre 50 si 60 de milioane de euro.

Aceasta suma este considerata drept o „risipa fara rost” de catre „indignati” – protestatarii antiausteritate, care sunt nemultumiti si de reducerea substantiala (pana la 80%) de care beneficiaza cei peste un milion de pelerini la pretul biletelor pentru transportul public din Madrid, pana la 21 august.

„Toata aceasta vizita a fost platita din impozitele noastre, in timp ce cinci milioane de persoane sunt in somaj, o criza enorma si taieri clare ale cheltuielilor sociale si de sanatate”, a denuntat David, un angajat la banca, in varsta de 42 de ani. „Vizita ar fi trebuit sa aiba loc intr-un stadion de fotbal, unde si-ar fi platit fiecare locul”, adauga el.

O alta categorie a manifestantilor este formata din militanti pentru drepturile homosexualilor sau sustinatori ai feminismului. Acestia critica Biserica catolica pentru pozitia sa intransigenta fata de casatoriile gay si avort.

Manifestantii impotriva Papei si-au dat intalnire si azi, la ora 20.00, la Puerta del Sol, pentru o noua manifestatie de protest.