Spania – Olanda 1-5. Campioana mondială, umilită la debutul în Brazilia

Apropo.ro / 14.06.2014, 00:03
Spania - Olanda 1-5. Campioana mondială, umilită la debutul în Brazilia
Naționala de fotbal a Olandei a produs prima mare surpriză de la Campionatul Mondial din Brazilia, trupa antrenată de Louis van Gaal spulberând-o pe Spania, campioana mondială en-titre, cu 5-1.

Într-o reeditare a finalei din urmă cu patru ani, Olanda și Spania s-au înfruntat, vineri seară, în primul meci din Grupa B a Campionatului Mondial de fotbal din Brazilia.

Deși Spania s-a impus la limită, scor 1-0, în finala din Africa de Sud, specialiștii se așteptau la o victorie mult mai clară a ibericilor în confruntarea cu Olanda de vineri seară, din Brazilia. Iar startul partidei avea să dea dreptate calculelor hârtiei. Ibericii s-au instalat în jumătatea de teren adversă și au reușit să deschidă scorul încă din minutul 27, când Xabi Alonso a transformat cu siguranță un penalty.

Avea să fie un simplu de foc de paie. Olandezii, încurajați de golul fabulos, de 1-1, reușit de Robin van Persie chiar înainte de pauză, au făcut o repriză a doua uluitoare. Elevii lui Louis van Gaal au profitat de plusul de viteză avut de tripleta ofensivă Sneijder – Van Persie – Robben și au dat lovitură după lovitură pe contraatac.

Batavii au marcat patru goluri, prin Robben, de două ori, Van Persie și De Vrij, și au ratat alte câteva ocazii uriașe, spre disperarea lui Iker Casillas, care îi făcea semne disperate arbitrului de centru, italianul Nicola Rizzoli, să pună capăt umilinței în momentul în care acesta se pregătea să indice numărul de minute de prelungire.

Spania – Olanda s-a încheiat 1-5, iar pentru iberici urmează o perioadă extrem de delicată în condițiile în care trupa lui Vicente del Bosque are de jucat cu Chile, o formație cel puțin incomodă, pentru locul 2 în grupă. Iar ocupanta locului al doilea va da piept, cel mai probabil, cu Brazilia în optimi.

Într-un alt meci jucat vineri, la Campionatul Mondial de fotbal, Mexic s-a impus la limită, scor 1-0, împotriva Camerunului, Oribe Peralta fiind singurul marcator al partidei.

În al doilea meci din prima etapă a Grupei B, Chile s-a impus, cu 3-1, împotriva Australiei. Pentru sud-americani au marcat Alexis Sanchez, Valdivia și Beausejour, golul de onoare al australienilor fiind reușit de veteranul Cahill.

Rezultatele complete de la Campionatul Mondial de fotbal le găsiți AICI.

Programul complet al Campionatului Mondial îl găsiți AICI.