Spaniolele prefera sa fie blonde

Apropo.ro / 11.03.2005, 10:59
Spaniolele prefera sa fie blonde
Culoarea parului femeilor din Spania se deschide din ce în ce mai mult pe cale artificiala, potrivit unui studiu realizat de un producator de vopsea de par, citat de AFP. Daca spaniolele nu s-ar vopsi, 89% dintre ele ar fi brunete și șatene, 10% ar fi blonde și 1%


Culoarea parului femeilor din Spania se deschide din ce în ce mai mult pe cale artificiala, potrivit unui studiu realizat de un producator de vopsea de par, citat de AFP.

Daca spaniolele nu s-ar vopsi, 89% dintre ele ar fi brunete și șatene, 10% ar fi blonde și 1% roșcate. La ieșirea de la coafor însa, 31% dintre ele sînt blonde, iar 28% roșcate.

Studiul, realizat de L’Oreal, demonteaza cîteva prejudecați în domeniu. Deși se spune ca barbații prefera blondele, 51% dintre spanioli declara ca au o slabiciune pentru brunete și numai 18% pentru blonde. În mod paradoxal însa, 67% dintre ei considera ca blondele sînt mai sexy, arata studiul la care au luat parte aproape o mie de femei și 400 de barbați cu vîrsta între 20 și 50 de ani.

Cei care își imagineaza Spania ca pe o țara a brunetelor misterioase vor fi dezamagiți, pentru ca numai 30% dintre locuitoarele acestei țari și-au pastrat culoarea naturala a parului.

Mediafax