Spaniolii au inventat mașina de spalat feminista

Apropo.ro / 04.05.2005, 10:35
Spaniolii au inventat mașina de spalat feminista
Un producator spaniol a creat o mașina de spalat care nu da voie aceleiași persoane sa o utilizeze de doua ori la rînd, încurajînd astfel o împarțire mai echitabila a treburilor casnice, transmite BBC News Online. Mașina de spalat a fost botezata "E rîndul tau"


Un producator spaniol a creat o mașina de spalat care nu da voie aceleiași persoane sa o utilizeze de doua ori la rînd, încurajînd astfel o împarțire mai echitabila a treburilor casnice, transmite BBC News Online.

Mașina de spalat a fost botezata „E rîndul tau” și folosește o tehnologie de recunoaștere a amprentei digitale a utilizatorului, împiedicînd aceeași persoana sa o foloseasca de doua ori consecutiv.

Pep Torres, angajat la un producator de electronice de la Barcelona, a spus ca i s-a cerut sa creeze un produs care sa fie un cadou original pentru Ziua Tatalui.

„M-am gîndit ca ar fi bine sa abandonam atitudinea de barbat din epoca de piatra, care nu face nimic altceva acasa decît sa bea”, a spus Torres. „Spania este în schimbare și am vrut sa creez ceva care determine barbații sa faca mai multe acasa. Este o invenție care are în spate o filozofie”, a mai spus Torres.

Mașina de spalat este conectata la computerul casei și cere ambilor parteneri sa-și înregistreze amprentele. Apoi, înainte de începerea programului de spalare, utilizatorul trebuie sa se identifice. Mașina nu va porni daca utilizatorul este același care a folosit-o ultima oara și nu este ușor de pacalit.

Produsul va fi lansat pe piața în saptamînile ce urmeaza.

Mediafax

Tags: