Spaniolii il fac „regele” Romaniei pe Ion Tiriac

Apropo.ro / 14.05.2009, 16:54
Spaniolii il fac
Ion Tiriac si-a inaugurat pe 11 mai ultima creatie, Open-ul gazduit de arena Caja Magica din Madrid, un soi de Taj-Mahal al tenisului.

Ion Tiriac si-a inaugurat pe 11 mai ultima creatie, Open-ul gazduit de arena Caja Magica din Madrid, un soi de Taj-Mahal al tenisului.

“Al cincilea Slam? Nu-mi doresc ca Madridul sa devina un Slam. Vreau sa fie si mai si decat un Slam”, declara Tiriac, potrivit articolului din La Stampa, unde este infatisat, in pofida celor 70 de ani recent impliniti, drept “un lup care nu si-a pierdut nici parul, nici naravul”.

Tenismen mediocru pe vremuri, faimos mai mult pentru mustatile, incapatanarea si siretenia de transilvanean get-beget (“daca as fi stiut si sa joc as fi fost numarul 1…”), antrenor si manager al unor tenismeni precum Vilas, Panatta si Becker printre altii, om de afaceri, bancher, “rege” al Romaniei, presedinte al Comitetului Olimpic Roman si organizator de turnee, Tiriac este potrivit articolului, “un ciclon”.

Cel care marturisea cu ceva timp in urma ca are peste 30 de copii naturali raspanditi in toata lumea, si care in data de 11 mai si-a inaugurat ultima sa creatie, Open-ul gazduit de Caja Magica din Madrid, intentioneaza sa transforme acest eveniment in “turneul cel mai socant din tot circuitul”. “Si cunoscandu-l pe Ion asa se va intampla; pentru ca ceea ce Ion vrea, Ion face”, scrie autorul articolului.

“Cu tot respectul si toata modestia, nimeni nu poate administra un turneu mai bine decat mine”, declara Tiriac intr-un interviu acordat presei spaniole cu cateva zile in urma, unde preciza ca deja a reusit sa transforme Open-ul din Madrid intr-unul dintre cele mai mari evenimente mondene din Europa.Â