Special de Sarbatori

Apropo.ro / 12.12.2005, 11:34
Special de Sarbatori
Vin sarbatorile! Toata lumea se gandește deja la vacanța, brad, cadouri, zapada. Ceea ce rimeaza foarte bine cu muzica de Craciun - colinde, dar nu numai. Toata lumea pregatește cate ceva. O perioada foarte buna pentru un album nou, un videoclip, un duet special sau

Vin sarbatorile! Toata lumea se gandește deja la vacanța, brad, cadouri, zapada. Ceea ce rimeaza foarte bine cu muzica de Craciun – colinde, dar nu numai. Toata lumea pregatește cate ceva.

O perioada foarte buna pentru un album nou, un videoclip, un duet special sau diferite turnee prin țara. Altfel de ce s-ar înghesui mai toți artiștii sa vina cu ceva "cald-calduț, o surpriza de sarbatori"!?

În aceasta perioada avem mai multe tipuri de materiale lansate. Colinde tradiționale precum cele scoase de Corul Madrigal sau cunsocutele "Oh, Tannenbaum" ori "Silent Night", colinde readaptate, prelucrate, și aici ne referim la cele scoase de Ștefan Hrușca ori Ducu Bertzi, dar mai sunt și formațiile de muzica ușoara care lanseaza piese legate, mai mult sau mai puțin, de sarbatorile de iarna. Oricum, tot ce conteaza e sa fie, așa cum mai spuneam, "un cadou foarte special de Sarbatori" (am închis citatul!).

Printre cei care nici de aceasta data nu ne-au "iertat" cu aceste surprize dedicate fanilor se numara Ștefan Banica jr., Ștefan Hrușca, Nicu Alifantis, Andreea Balan și nu numai.

Sa începem cu veteranii colindelor, cei care scot cate un album pe an, mai exact, înaintea sarbatorilor. Așa, ca Ștefan Hrușca sau Ducu Bertzi.

Ștefan Hrușca a lansat albumul "Iarași Florile Dalbe", un material de colinde acompaniate de instrumente specifice acestei perioade, ca, de exemplu, buhaiul nu prea poate fi gustat în plina vara. Pe langa lansarea albumului, Hrușca a pregatit, ca în fiecare an de altfel, și un turneu prin toata țara.

Cam din aceeași categorie, ceea a colindatorilor tradiționali, face parte și Ducu Bertzi. "Seara de Craciun" conține colinde noi, pe care Ducu le-a învațat anul trecut, în iarna. A apelat la prieteni, a folosit efecte de viscol și a înregistrat albumul… în iunie. "Cam ciudat sa auzi pe o strada liniștita, în plina vara, colinde și efecte de viscol, dar asta a fost", a povestit Bertzi la lansare.

Nicu Alifantis a lansat un album cu piese cu tenta tradiționala. Albumul este de fapt înregistrarea concertului de anul trecut pe care l-a susținut cu ocazia împlinirii a 50 de ani la Sala Palatului. Un CD 100 % live care se numește "Simphonicu" și care, în viziunea lui Alifantis, este cel mai potrivit cadou de sarbatori pe care-l putea pregati fanilor sai.

Trecem la categoria "muzica ușoara". Ștefan Banica Jr., Vank, Mandinga, Andreea Balan sau Ana Lesko au pregatit materiale din acelea "speciale pentru fani".

Ștefan Banica a fost extrem de ocupat în ultimul timp, și pe plan personal și pe cel profesional. Dar, trebuie sa recunoaștem, el chiar a venit cu o suprinza în aceasta iarna: o piesa împreuna cu Angela Gheorghiu, cea mai buna soprana din Europa de Est. Single-ul "Numele Tau" va fi inclus pe albumul "Duete" pe care, alaturi de Ștefan, îi gasim și pe Loredana, Andra, Nicu Alifantis, Gil Dobrica etc. Lansarea albumului va avea loc luna aceasta, dar Ștefan mai pregatește o surpriza fanilor, un "Concert de Craciun" (la Sala Palatului), unde vor fi invitați și șase dintre partenerii de pe albumul "Duete".

Afla mai multe despre surprizele pregatite de cantareții noștri de Craciun numai în