Spectacol romanesc la Royal Court Theatre

Apropo.ro / 08.08.2007, 12:17
Spectacol romanesc la Royal Court Theatre
Piesa "Kebab" de Gianina Cărbunariu se va juca la Royal Court între 19 octombrie și 3 noiembrie, în cadrul unei stagiuni dedicate dramaturgiei internaționale. Această stagiune se va deschide pe 13 septembrie cu "The Ugly One" de Marius von Mayenburg și va continua cu


Piesa „Kebab” de Gianina Cărbunariu se va juca la Royal Court între 19 octombrie și 3 noiembrie, în cadrul unei stagiuni dedicate dramaturgiei internaționale. Această stagiune se va deschide pe 13 septembrie cu „The Ugly One” de Marius von Mayenburg și va continua cu piese noi semnate de autoarea română și alți trei dramaturgi, din India, Suedia și Ucraina. Este vorba despre „Free Outgoing” de Anupama Chandresekhar și despre textele „The Good Family” de Joakim Pirinen și „The Kohmenko Family Chronicle” de Natalia Vorozhbit, care se vor juca împreună.

„Kebab” – care explorează o latură dură a imigrației – a fost tradusă în engleză de Philip Osment și va fi pusă în scenă de Orla O’Loughlin, în sala Royal Court Jerwood Theatre Upstairs. Piesa a fost publicată în Franța la Editura Actes-Sud Papiers și a fost jucată în limba germană la celebrul Schaubuhne din Berlin.

La 28 de ani, Gianina Cărbunariu, autoare de texte dramatice și regizoare are o experiență internațională destul de bogată. Din 2003 a participat la ateliere în Bulgaria, Macedonia, Franța, Germania și a fost în rezidență la Royal Court din Londra. Printre spectacolele regizate de ea la București se numără „Stop the Tempo” (Teatrul Luni de la Green Hours), „mady-baby.edu” și „Sado-Maso Blues Bar” (Teatrul Foarte Mic).

Mediafax

Tags: