Spice Girls – Înainte şi după… în kilograme!

Apropo.ro / 29.10.2007, 00:00
Spice Girls - Înainte şi după… în kilograme!
Acum 11 ani, cînd s-au lansat, erau tinerele, pline de energie, simpatice şi uşor durdulii. Acum, cele cinci prinţese pop îşi pregătesc întoarcerea pe scenă, cu un nou album, “Greatest Hits”, şi un turneu mondial care începe în decembrie. Aşa că fiecare dintre ele e hotărîtă să arate mai bine ca oricînd. Drept rezultat, greutatea totală a trupei, proaspăt reunită, a scăzut cu cîteva zeci de kilograme.
Victoria Beckham
Încă de cînd era o Spice Girl, Posh avea o siluetă de invidiat, numai că ea recunoaşte, în autobiografia ei, că suferea de tulburări de nutriţie, căci managerii le obligau pe toate, la grămadă, să slăbească. După despărţire, Victoria a început să fie din ce în ce mai obsedată de diete şi, chiar dacă a născut de trei ori, silueta ei s-a micşorat din ce în ce mai tare. Acum, este cea mai subţire dintre toate – arată, practic, ca o mătură – dar spune că nu mai ţine nici un regim, este doar atentă la ceea ce mănîncă bla-bla-bla…
Melanie Brown
Pe vremuri, trupul ei cizelat, cu muşchi abdominali definiţi şi fund bombat, stîrnea invidia femeilor şi alt fel de sentimente bărbaţilor. După plecarea din trupă, Melanie a început să ia proporţii, mai ales că, între timp, a făcut doi copii şi s-a mutat în SUA, cea mai grasă naţiune din lume. În aprilie, a dat naştere fetiţei lui Eddie Murphy, iar acum, după numai şase luni, Mel arată mai bine ca oricînd. A slăbit aproximativ 10 kilograme – prin dietă şi exerciţii la sală – şi alte cîteva datorită programului dur de antrenamente pentru “Dancing with the Stars” – varianta americană a emisiunii “Dansez pentru tine”.
Geri Halliwell
Era mîndră de silueta ei voluptuoasă şi nu se sfia să-şi arate formele generoase. În realitate, suferea de bulimie şi mergea periodic la psiholog pentru a o ajuta să scape de obsesia mîncării: “Aveam nevoie de ajutor. Îmi dădeam seama că nu mai pot controla monstrul din interior”. Cariera ei solo a însemnat şi o scădere dramatică în greutate şi un program de gimnastică care i-a definit şi cel mai mic muşchi de pe trup. Sarcina a mai rotunjit-o dar, în acest moment, Geri ţine un regim strict, avînd mari şanse să încapă în cele mai strîmte haine ale colegei sale, Victoria. “Cînd eşti în turneu, nu prea ai unde să te ascunzi. Cînţi şi dansezi în costume sumare, aşa că vreau să mă simt bine în corpul meu”.
 
Melanie Chisholm
Pe vremea cînd era în Spice Girls, suferea de depresie şi anorexie, metodele ei pentru a arăta bine fiind înfometarea şi gimnastica în exces. “Mama mea credea că sînt aşa slăbuţă pentru că sînt ocupată cu trupa şi nu mai am timp să mănînc”. La un moment dat, Mel a fost acuzată că foloseşte steroizi pentru a face faţă unui istovitor regim de lucrat la sală: zilnic, cîte două ore pe zi. “Cînd m-am lansat solo, unii era hotărîţi să mă pozeze pe plajă doar pentru că pusesem cîteva kilograme pe mine. Mare chestie – în definitiv, eram o tipă de 26 de ani, nu un model anorexic de 17 ani”. Acum, mai matură şi mai sofisticată, Mel C comentează cu pesimism reunirea trupei: “Mă tem că am pierdut pentru totdeauna magia acelor ani”.
 
Emma Bunton
Îşi spunea Baby Spice şi cam aşa şi arăta, ca o copiliţă care a scăpat în cămara cu bunătăţi. După antrenamente susţinute pentru “Strictly Come Dancing” – care e varianta englezească a show-ului de vineri seara de la PRO TV – silueta ei a început să capete contur. La începutul acestui an, Emma a devenit mamă, aşa că a plecat în sudul Franţei, pentru o cură sănătoasă de slăbit. Sperînd să scape de aproximativ 10 kilograme, şi-a închiriat o vilă, cu 5000 lire sterline pe săptămînă, şi a început antrenamentele: şedinţe de înot, yoga, gimnastică. Apropiaţii spun că, atunci cînd a plecat, arăta de parcă n-ar fi fost niciodată gravidă.