Spiderman, arestat dupa ce s-a catarat pe Turnurile Petronas

Apropo.ro / 01.09.2009, 15:58
Spiderman, arestat dupa ce s-a catarat pe Turnurile Petronas
Alain Robert, francezul alintat "Spiderman" a reusit, la cea de a treia tentativa, sa se catere pe turnurile Petronas.

Alain Robert, 47 de ani, a reusit sa urce pe Turnurile Petronas, inalte de 452 de metri, dupa doua ore de efort.

Francezul a izbutit aceasta performanta fara niciun echipament special, ajutandu-se doar de forta bratelor si de agilitatea lui deja cunoscuta.

Cu gandul la momentul in care va ajunge pe acoperisul situat la etajul 88, Alain a asteptat toata noaptea pentru a incepe catararea in zorii zilei. El a facut acest lucru pentru a nu fi reperat de ochii vigilenti ai agentilor de paza care asigura securitatea turnurilor amintite.

Dupa ce a atins varful, la intoarcere, mai exact la etajul 80, a fost retinut de catre politie.

In acest moment, Spiderman se afla in stare de arest in Kuala Lumpur, capitala Malayesiei si risca o amenda de 600 de euro si o pedeapsa cu inchisoarea de trei luni pentru incalcarea proprietatii.

Dupa ce a fost prins, Robert a declarat ca si-a indeplinit una dintre dorintele cele mai fierbinti. Asta, deoarece el a mai avut doua tentative de a ajunge pe varful Turnurilor Petronas, in 1998 si 2007, ambele incercari fiind stopate de agentii de paza.

Alain Robert

Alain Robert in actiune

De-a lungul vietii sale, Alain Robert a escaladat peste 80 de cladiri inalte de pe intreg mapamondul, incluzand in palmaresul sau Turnul Eiffel sau Empire State Building. Intotdeauna, fara franghii si, cu ceva riscuri , el alegandu-se in tot acest timp cu cateva fracturi serioase in urma cazaturilor.

Si, pentru ca exista si alti curajosi care impresioneaza prin curajul si agilitatea lor, va lasam sa urmariti un alt temerar, un indian care aspira si el la titlul de Spiderman!

Spiderman urca pe cladire fara echipament de pe tare.ro