Spielberg doneaza 1,5 milioane $ pt. victimele valurilor seismice

Apropo.ro / 07.01.2005, 17:43
Spielberg doneaza 1,5 milioane $ pt. victimele valurilor seismice
Regizorul Steven Spielberg va dona suma de 1,5 milioane dolari pentru a ajuta victimele catastrofelor din Asia, îndemnînd totodata și alte celebritați sa faca același lucru, informeaza BBC online. Donația lui va fi împarțita organizațiilor caritabile

Regizorul Steven Spielberg va dona suma de 1,5 milioane dolari pentru a ajuta victimele catastrofelor din Asia, îndemnînd totodata și alte celebritați sa faca același lucru, informeaza BBC online.

Donația lui va fi împarțita organizațiilor caritabile Save the Children, Care și Oxfam care acționeaza în zonele afectate de valurile seismice.

Purtatorul de cuvînt al regizorului a precizat ca de data aceasta Spielberg și-a facut publica acțiunea pentru a încuraja și alte personalitați sa faca același lucru.

Actrița Sandra Bullock a donat deja un milion dolari, iar Leonardo DiCaprio a oferit, la rîndul sau, „o suma considerabila” UNICEF.

Pentru strîngerea de fonduri se vor organiza, în întreaga lume, diverse acțiuni. Astfel, cîntarețul Willie Nelson este capul de afiș al concertului de caritate care se va desfașura, duminica, la Austin Music Hall în Texas. Printre artiștii care vor cînta în cadrul acestui concert se numara Patty Griffin, Joe Ely, Alejandro Escovedo sau Bruce Robison. Încasarile vor fi donate organizațiilor caritabile americane Crucea Roșie, UNICEF și Doctors Without Borders.

De asemenea, și actorii de la Bollywood s-au grabit sa faca donații. Printre aceștia se numara actorul Shah Rukh Khan și fosta Miss India, devenita actrița, Poonam Dhillon. Ea chiar intenționeaza sa urmeze exemplul actorului Vivek Oberoi și sa „adopte” un sat întreg caruia sa îi acorde asistența pe termen lung.

Vedeta americana Jay Leno, vrea sa-și vînda la licitație motocicleta Harley Davidson, dupa ce mai multe celebritați vor da cîte un autograf pe aceasta.

Mediafax

Tags: