Spionul lui Scala

Apropo.ro / 20.02.2002, 08:55
Spionul lui Scala
Antrenorul italian de la Sahtior Donetk l-a trimis pe Vladimir Ploskina sa vada daca Adrian Iencsi merita 1,5 milioane de dolari Luni seara, la hotelul rapidistilor si-a facut aparitia Vladimir Ploskina, directorul departamentului de transferuri al clubului ucrainean Sahtior Donetk. El a

Antrenorul italian de la Sahtior Donetk l-a trimis pe Vladimir Ploskina sa vada daca Adrian Iencsi merita 1,5 milioane de dolari

Luni seara, la hotelul rapidistilor si-a facut aparitia Vladimir Ploskina, directorul departamentului de transferuri al clubului ucrainean Sahtior Donetk. El a purtat o scurta discutie cu conducerea giulesteana prezenta în Cipru, dupa care, la aparatul video aflat în camera lui Viorel Hizo, a urmarit o caseta cu faze ale internationalului rapidist Adrian Iencsi.

Cînd a auzit ca echipa pregatita de italianul Nevio Scala se intereseaza de jucator, antrenorul celor de lînga Grant s-a schimbat un pic la fata si l-a avertizat, mai în gluma, mai în serios, pe ”vicele” Constantin Zotta: ”Sa ai grija ce faci, ca de Iencsi am cea mai mare nevoie!”.

În afara celor vazute pe caseta, Ploskina l-a urmarit si pe viu pe fotbalist, la meciul Rapid – Locomotiv Tbilisi, dupa care i-a transmis antrenorului Nevio Scala, aflat cu Sahtior în Spania, ca pentru Iencsi merita sa se plateasca clauza de reziliere aflata în contract, în valoare de 1,5 milioane de dolari. Totusi, ucrainenii spun ca pentru a-l transfera, rapidistul trebuie întîi sa mearga în fosta tara sovietica pentru un consult medical amanuntit, plus cîteva antrenamente si, eventual, un joc.

Practic o proba, lucru cu care bucurestenii nu sînt de acord. Încercînd sa-i convinga pe români ca asta este procedura la Donetk, Ploskina a oferit exemplul portarului sîrb Dragan Jilici, care desi este international iugoslav a plecat sa se pregateasca trei zile sub comanda lui Scala. Discutiile vor continua zilele urmatoare.

Sursa:www.prosport.ro