Spitalele vor plati datoriile anul viitor

Apropo.ro / 05.12.2001, 20:51
Spitalele vor plati datoriile anul viitor
Datoriile spitalelor - în valoare totala de peste 5.000 de miliarde de lei - vor fi achitate în primele luni ale anului 2002, a anuntat premierul Adrian Nastase, în cadrul reuniunii de miercuri, de la Snagov, cu responsabili din sistemul sanitar. Premierul a precizat ca, pentru început,


Datoriile spitalelor – în valoare totala de peste 5.000 de miliarde de lei – vor fi achitate în primele luni ale anului 2002, a anuntat premierul Adrian Nastase, în cadrul reuniunii de miercuri, de la Snagov, cu responsabili din sistemul sanitar.

Premierul a precizat ca, pentru început, prin hotarîre de Guvern, vor alocate peste 500 de miliarde de lei, fiind practic imposibil sa fie identificate fonduri mai mari. În schimb, în ianuarie vor putea fi achitate primele datorii ale unitatilor sanitare, iar aceasta pentru ca bugetul pentrul anul 2002 a fost aprobat înca din noiembire, a mai spus Nastase.

Premierul a anuntat ca, anul viitor, va gîndi „foarte serios” politica în privinta importului de medicamente, astfel încît sa fie încurajate atît productia interna, cît si acele societati care doresc sa produca articole farmaceutice în România.

În opinia premierului, statul ar trebui sa fie proprietarul unui segment al industriei farmaceutice, mai ales ca acest sector implica aproximativ un sfert din problemele sistemului sanitar.
Sursa:www.mediafax.ro