Sporeste durata de viata a bateriei la iPhone 4S!

Apropo.ro / 31.10.2011, 18:10
Sporeste durata de viata a bateriei la iPhone 4S!
Mai multi utilizatori au descoperit ca "responsabil" de durata foarte scurta de viata a bateriei este serviciul de actualizare automata a datei.

Desi era de asteptat ca durata de viata a bateriei a noului iPhone 4S sa fie mai mica decat la precedentele versiuni, din cauza noilor aplicatii si optiuni, utilizatorii nu au incetat sa spere ca aceasta va tine mai mult decat cele 6-7 ore, atat cat tine in conditii extreme, cu toate aplicatiile pornite.

Iata ca asteptarile lor au fost rasplatite, The Guardian publicand o solutie pentru cresterea duratei bateriei. Potrivit publicatiei, mai multi uilizatori de iPhone 4S au descoperit ca serviciul de actualizare automata a datei si orei este vinovat de consumul exagerat, acesta incercand in mod permanent sa faca sincronizarea, pe orice canal posibil – 3G, Wi-Fi sau cu ajutorul GPS-ului.

Solutia este aceea de a dezactiva acest serviciu (Settings – Location Services – System Service- Setting Time Zone), pretul platit fiind mic in comparatie cu cresterea autonomiei la peste 12 ore: in momentul in care calatorest pe distante mari, care implica schimbarea fusului orar, ora trebuie schimbata manual.

Potrivit The Guardian, un iPhone 4S cu serviciul de actualizare automata a datei si orei oprit, a fost „tinut in viata” timp de 36 de ore, avand activate functiile Wi-Fi si bluetooth si fiind folosit vreme de sase ore in aplicatii, convorbiri si mesagerie.

Reprezentantii Apple au refuzat sa comenteze acest aspect, intrebati fiind de reprezentantii The Guardian.