Finala cu final neasteptat: Germania – Spania

Apropo.ro / 27.06.2008, 15:50
Finala cu final neasteptat: Germania - Spania
Desi Germania si Spania isi vor disputa, duminica, finala Campionatului European de fotbal, cele doua echipe au inceput deja duelul.

Dupa victoria din fata Rusiei, cotidianul spaniol As a titrat "Germania, pregateste-te!", o amenintare adresata echipei pe care ibericii o vor intalni in finala.

Spaniolii sunt in sarbatoare dupa ce s-au calificat in finala Campionatului European dupa 24 de ani, acolo unde elevii lui Aragones vor intalni reprezentativa Germaniei, care a acces in ultima faza a competitiei pentru a sasea oara in istorie.

Spania a mai jucat de-a lungul timpului alte doua finale: in 1964, cu URSS, victorie cu scorul de 2-1, si in 1984 cu Franta, cind a pierdut cu scorul de 0-2.

Germania, care a invins miercuri Turcia cu 3-2 in cealalta semifinala, a ajuns pentru a sasea oara in ultimul act la un Campionat European, unde s-a impus de trei ori: in 1972, cind a invins URSS cu 3-0, in 1980 cind a invins Belgia cu 2-1 si in 1996 cind a invins Cehia cu 2-1.

Cele doua finaliste se vor intilni, duminica, pentru a 20-a oara intr-un meci direct, dar este pentru prima data cand echipele se intalnesc in finala unui mare turneu.

Ultima partida dintre cele doua reprezentative a avut la 12 februarie 2003, atunci cind spaniolii au cistigat cu scorul de 3-1, intr-un meci amical disputat la Palma de Mallorca.

Finala Euro 2008 va avea loc, duminica, de la ora 21:45, pe stadionul Ernst Happel din Viena.

Cine crezi ca va castiga Campionatul European?

Care va fi rezultatul partidei Germania – Spania?

Comenteaza aici argumentele tale

 

Citeste si:

Rapid da 5 milioane de euro pe un singur jucator

Rapid da 5 milioane de euro pe un singur jucator

Fathi Taher, George Copos si Jose Peseiro s-au intalnit pentru a discuta transferurile pe care Rapid le va mai face in pauza de vara. Taher a anuntat la finalul …
Romanilor nu le prieste iarba de la Wimbledon

Romanilor nu le prieste iarba de la Wimbledon

Victor Hanescu, Edina Gallovits, Monica Niculescu si Sorana Carstea au parasit turneul de Grand Slam de la Wimbledon dupa ce au fost invinsi in turul secund…
Dinamo a luat un set unei echipe de liga a V- a

Dinamo a luat un set unei echipe de liga a V- a

Dinamo s-a impus categoric in al doilea joc de pregatire din Germania, reusind sa castige cu scorul de 6-0 in fata lui Dudenhofen, o echipa din liga a V- a . Marcatorii…
CFR Cluj a mai dat o lovitura pe piata transferurilor

CFR Cluj a mai dat o lovitura pe piata transferurilor

Yssouf Kone, atacantul echipei Rosenborg, a semnat un contract pentru o perioada de patru ani cu formatia CFR Cluj, dupa ce in aceasta dimineata celor doua cluburi au …

Jocul zilei

Clipul zilei

Tornado Blonda de la DEX – ep. 2
Ghideaza-ti tornada si distruge totul in cale pentru a trece la nivelul urmator Cuvinte cheie: blonda dex
Incearca cele mai tari jocuri online Vezi cele mai tari clipuri de azi
Incearca si jocurile marca Apropo Uploadeaza rapid clipul tau
Comenteaza trimite pe ym printeaza