Turcia a eliminat Cehia de la Euro 2008

Apropo.ro / 16.06.2008, 08:51
Turcia a eliminat Cehia de la Euro 2008
Selectionata Turciei a invins, cu scorul de 3-2 (1-0), echipa nationala a Cehiei, intr-o partida disputata la Geneva.

Selectionata Turciei a invins, cu scorul de 3-2 (1-0), echipa nationala a Cehiei, dupa un meci decis in ultimele 5 minute de joc, intr-o partida disputata la Geneva in ultima etapa a grupei A de la Campionatul European din Austria si Elvetia, si a obtinut calificarea in sferturile de finala ale competitiei.

In minutul 34, Jan Koller a deschis scorul pentru cehi,acesta marcand cu capul, de la 9 metri, dupa o centrare de pe dreapta a lui Grygera.

Plasil a marit diferenta la doua goluri in minutul 62, dupa ce Sionko a centrat de pe dreapta la coltul lung, iar Plasil, venit din linia a doua, l-a surprins pe fundasul turc si a inscris, din cadere, de la 6 metri, cu toata opozitia lui Volkan.

Cehii au ratat ocazia meciului si a desprinderii definitive, in minutul 71, cand Polak a trimis mingea in bara din stanga lui Volkan.

Turcia au reaprins sperantele in minutul 75, cand Arda Turan a marcat cu un sut la coltul scurt de la 14 metri, chiar langa bara din dreapta lui Cech, dupa o pasa primita de la Hamit Altintop, care a fost usor deviata de un ceh.

Egalarea s-a produs in minutul 87, atunci cand Nihat Kahveci a profitat de o eroare a portarului Petr Cech, care a scapat mingea din brate, la o centrare de pe dreapta, iar jucatorul turc a impins balonul in plasa portii goale.

Turcia a dat lovitura de gratie prin acelasi Nihat, care a marcat golul de 3-2 pentru in mintul 89, cu un sut de la marginea careului, care a lovit intai transversala.

In urma acestui rezultat reprezentativa Turciei a obtinut biletele pentru faza sferturilor de la turneul final, in timp ce nationala Cehiei, una dintre favorite, a fost eliminata din competitie.

Imagine: Mediafax Foto