Sportivii români medaliați la Jocurile Olimpice, premiați și în România

De: Gabriela Voicu / 15.08.2012, 10:20
Sportivii români medaliați la Jocurile Olimpice de la Londra vor fi recompensați de guvern cu premii totale în valoare de 5 milioane de euro, dar și cu mașini.

Sportivii români care au participat la Jocurile Olimpice de la Londra vor fi recompensați de guvern cu premii totale în valoare de 5 milioane de euro.

Cu două medalii primite Londra, dintre care una de aur, Sandra Izbașa a primit 122.000 de euro și două mașini oferite de sponsori, în timp ce Alin Moldoveanu, medaliat cu aur, a primit 70.000 de euro și o mașină.

Potrivit legislației în vigoare, un titlu olimpic este răsplătit cu 35.000 de euro, medalia de argint cu 28.000 de euro, iar cea de bronz cu 21.000 de euro. Tot în lege se menționează că aceste sume pot fi dublate, la propunerea președintelui Comitetului Olimpic și Sportiv Român, lucru care s-a întâmplat de fiecare dată.

Medaliatele Olimpice

Ocupanții locurilor 4-6 primesc, potrivit legii, 14.000 de euro, 10.500 de euro, respectiv 7.000 de euro.

Pe lângă premiile acordate de guvern, medaliații au primit câte un autoturism Renault.

Sportivii români participanți la Jocurile Olimpice de la Londra au revenit la București, luni, după două săptămâni de competiție în care au reușit să obțină 9 medalii, din care două de aur.

România a fost reprezentată la JO de 103 sportivi din 15 discipline și a încheiat competiția pe locul 27 în clasamentul pe națiuni.

Sandra Izbașa

Marți, 14 august 2012, sportivii au fost prezenți la sediul Comitetului Olimpic Sportiv, pentru a primi autoturismele promise de Renault România, în cadrul unui eveniment prezentat de Cristian Țopescu, la care a participat și Ion Țiriac. Cei care au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la probele individuale au primit un Renault Latitude, cei care au fost distinși cu argint la individual au primit un Renault Mégane Olympic, ediție special creată pentru celebrarea Olimpiadei, în timp ce medaliații cu bronz vor conduce un Renault Twingo.

Sportivii medaliați cu argint și bronz în probele pe echipe au primit câte un Renault Twingo. Astfel, unii sportivi au fost recompensați cu câte două autoturisme, cum este cazul gimnastelor Sandra Izbașa și Cătălina Ponor.