Sportul ajuta la prelungirea vieții

Apropo.ro / 22.05.2006, 14:30
Sportul ajuta la prelungirea vieții
O jumatate de ora de exerciții fizice efectuate zilnic poate prelungi viața cu aproximativ cinci ani, este concluzia unui studiu realizat de World Health Organisation (WHO) în Marea Britanie și Danemarca. Studiul a scos la iveala faptul ca plimbarile sau mersul cu bicicleta

O jumatate de ora de exerciții fizice efectuate zilnic poate prelungi viața cu aproximativ cinci ani, este concluzia unui studiu realizat de World Health Organisation (WHO) în Marea Britanie și Danemarca.

Studiul a scos la iveala faptul ca plimbarile sau mersul cu bicicleta pot avea efecte benefice pe termen lung asupra sanatații. Chiar și exercițiile fizice ușoare sau treburile casnice pot prelungi viața cu câțiva ani.

„Faptul de a-i încuraja pe oameni sa aiba zilnic activitați fizice poate avea multe efecte benefice asupra sanatații”, a declarat Marc Danzon, director pe divizia europeana a WHO.

„Printre aceste efecte se include reducerea riscului de a contracta anumite boli sau de a deveni supraponderal. Exercițiile fizice contribuie la coordonarea fizica a organismului, dau echilibru și stare pozitiva mentala și fizica. Este și un medicament foarte ieftin”, a adaugat Danzon.

Organizația WHO încurajeaza persoanele adulte sa faca zilnic cel puțin 30 de minute de exerciții ușoare, adica orice fel de mișcare consumatoare de energie. În aceste exerciții se includ plimbarile, mersul pe bicicleta, jocurile fizice, treburile casnice, urcatul scarilor și toate tipurile de sporturi.

Danzon este de parere ca, spre deosebire de adulți, copiii au nevoie sa faca zilnic 60 de minute de exerciții fizice.