Spovedania presedintilor

Apropo.ro / 20.12.2001, 07:46
Spovedania presedintilor
Reprezentantii a 8 cluburi s-au întîlnit ieri înaintea sedintelor de la FRF pentru a pune la cale idei revolutionare pentru a le aplica la Adunarea Generala a LPF Dupa ce saptamîna trecuta o parte a investitorilor echipelor din Divizia A s-au întîlnit în mare taina pentru a pune la cale


Reprezentantii a 8 cluburi s-au întîlnit ieri înaintea sedintelor de la FRF pentru a pune la cale idei revolutionare pentru a le aplica la Adunarea Generala a LPF

Dupa ce saptamîna trecuta o parte a investitorilor echipelor din Divizia A s-au întîlnit în mare taina pentru a pune la cale idei revolutionare pentru a le aplica la Adunarea Generala a LPF, ieri povestea s-a repetat. Dimineata, de la ora 10:00, reprezentanti a 8 cluburi s-au întîlnit la hotelul Intercontinental unde au pus la punct ultimele amanunte legate de sedinta de dupa-amiaza.

Gazdele reuniunii, Viorel Paunescu si Gigi Becali, presedintele, respectiv investitorul Stelei, i-au întîmpinat pe Pavel Peniu (presedinte Farul), Liviu Luca (presedinte de onoare Petrolul), Ioan Neculaie (patron FC Brasov), George Copos (actionar Rapid), Ion Niculae (patron Astra), Vasile Siman (investitor Sportul Studentesc), Dumitru Sechelariu (presedinte de onoare FCM Bacau) si Gheorghe Chivorchian (presedinte FCM Bacau). Dupa doua ore si jumatate toti au parasit hotelul luînd directa FRF pentru întîlnirea cu ministrul Georgiu Gingaras.

Primul care a iesit a fost Pavel Peniu. În urma lui a aparut Liviu Luca. Amîndoi dadeau senzatia ca sînt straini de restul personajelor aflate în spatele lor. Gigi Becali parca era prieten de-o viata cu „Doru” Sechelariu. George Copos înca mai discuta cu Niculae si Siman cînd coborau scarile. În cele din urma, actionarul rapidist l-a invitat în masina sa pe Neculaie, adica pe patronul echipei din cauza careia Rapid a pierdut un punct în clasament pentru retragerea formatiei de pe teren.

„Vorbim dupa sedinta”, a spus Sechelariu. Aparent volubil, Niculae a spus doar ca „s-au discutat doar lucruri interesante pentru fotbalul românesc”. Printre propunerile grupului de la Intercontinental s-a numarat aceea prin care sa se modifice statutul, astfel încît sa se poata tina cît mai urgent alegeri.

„Daca obtinem jumatate plus unu la Adunarea Generala a Ligii, se pot face alegeri”, au cazut de acord investitorii. Apoi s-a nascut ideea ca din Comitetul Executiv sa nu mai faca parte nici un conducator din Divizia A, chiar daca Gigi Becali dorea ca reprezentantii Diviziei A sa fie unul din Bucuresti si celalalt din provincie. Un punct comun l-a constituit mai vechea sugestie ca din retur sa nu mai apara declaratii calomnioase la adresa oficialilor, recomandîndu-se chiar marirea sanctiunilor în acest sens.

Ultimul Comitet Executiv

Avram a fost respins
În timp ce o parte a investitorilor din Divizia A puneau tara la cale în centrul Capitalei, la FRF se desfasura ultima sedinta a Comitetului Executiv în deja vechea alcatuire, cu 17 membri. Practic, s-a pregatit mai mult Adunarea Generala a FRF de azi, prezentîndu-se ordinea de zi, alocutiunea presedintelui, programul de masuri, bilantul pe 2001 si alte acte care vor fi citite azi în plen.

La un moment dat, Vasile Avram, presedintele AMF Bucuresti, a solicitat o modificare a acelui articol prin care poti candida la functia de vicepresedinte al FRF doar daca ai o vechime de 4 ani, mai cu seama ca pentru celelalte functii nu este nevoie de asa ceva. Supusa la vot, propunerea a fost respinsa, creîndu-se astfel cadrul necesar ca functia de vicepresedinte al FRF din partea AJF-urilor sa fie ocupata de Corneliu Costinescu, membru în Comitetul Executiv de 12 ani.
Sursa: www.prosport.ro