Staicu: Ar fi o onoare pentru mine sa fac puscarie pt. Ceausescu

Apropo.ro / 20.02.2004, 10:24
Staicu: Ar fi o onoare pentru mine sa fac puscarie pt. Ceausescu
Patronul clubului Universitatea Craiova, Dinel Staicu, a declarat ca nu se va prezenta, vineri, la audierea privind dosarul soților Ceaușescu și ca ar fi "onorat" sa faca închisoare pentru Nicolae Ceaușescu. "Nu o sa ma prezint, vineri, la audiere. Am alte treburi, mai

Patronul clubului Universitatea Craiova, Dinel Staicu, a declarat ca nu se va prezenta, vineri, la audierea privind dosarul soților Ceaușescu și ca ar fi „onorat” sa faca închisoare pentru Nicolae Ceaușescu.

„Nu o sa ma prezint, vineri, la audiere. Am alte treburi, mai importante, de facut mîine, iar daca va fi sa vina sa ma ia Poliția, e treaba lor. Chiar daca ma aresteaza, ar fi o onoare sa fac pușcarie pentru Nicolae Ceaușescu”, a declarat Staicu.

Tribunalul Militar Teritorial București (TMTB) a decis, în 6 februarie, ca Staicu, împreuna cu doi jurnaliști sportivi, sa fie aduși de Poliție, „cu mandat și însoțitor”, dupa ce nu s-au prezentat la audierea din acea data.

În 15 decembrie 2003, Tribunalul Militar Teritorial București hotarîse reconstituirea sau înlocuirea dosarului referitor la judecarea și executarea soților Elena și Nicolae Ceaușescu, în decembrie 1989, motivînd ca actele judiciare au disparut.

Președintele instanței militare, general magistrat Ion Panaitescu, a dispus declanșarea procedurii pentru recuperarea actelor din dosarul privind executarea cuplului Ceaușescu.

La doua saptamîni dupa declanșarea procedurii de reconstituire, jurnalul Pro Sport titra ca Dinel Staicu a cumparat dosarul privind condamnarea soților Ceaușescu, ziarul citînd declarația finanțatorului clubului din Craiova.

Soții Ceaușescu au fost executați în ziua Craciunului din decembrie 1989, dupa judecarea lor în regim de urgența, în garnizoana unei unitați militare din Tîrgoviște.

Mediafax