„Stapanul Inelelor”, cea mai buna adaptare a unei carti

Apropo.ro / 06.12.2007, 11:25
Trilogia "Stapanul Inelelor", bazata pe seria de romane cu acelasi titlu scrisa de J. R. R. Tolkien, a fost desemnata cea mai buna adaptare cinematografica din literatura pentru copii

Trilogia "Stapanul Inelelor", bazata pe seria de romane cu acelasi titlu scrisa de J. R. R. Tolkien, a fost desemnata cea mai buna adaptare cinematografica din literatura pentru copii, potrivit rezultatelor unui sondaj realizat de un site de internet destinat cinefililor, informează rtp.pt.

Potrivit rezultatelor sondajului realizat de site-ul de internet lovefilm.com, pe locul al doilea în top s-a situat seria "Harry Potter", bazata pe romanele scriitoarei britanice J. K. Rowling.

Pe locul al treilea s-a situat "Charlie si Fabrica de ciocolata", adaptarea romanului scris de Roald Dahl, in timp ce pe locul al patrulea s-a plasat filmul "Cronicile din Narnia: Leul, Vrajitoarea si Dulapul", bazat pe un roman scris de C. S. Lewis.

Filmul "Vrajitorul din Oz", adaptare a romanului scris de Frank Baum, un clasic in literatura destinata copiilor, s-a situat pe locul al cincilea, fiind urmat in top de "Mary Poppins", de Pamela Travers, si de "Trenul salvator", un film adaptat dupa romanul lui Edith Nesbit, "The Railway Children".

Pe pozitia a opta s-a situat "Omul de zapada", o adaptare a bestseller-ului scris de Raymond Briggs.

Topul zece al celor mai bune adaptari cinematografice ale unor carti pentru copii este completat de "Matilde", de Roald Dahl, si de "Alice in tara minunilor", un alt roman clasic, scris de Lewis Carroll.

Seful site-ului lovefilm, Fliss White, a declarat ca este dificil de recreat magia din literatura destinata copiilor, dar se pare ca aceste adaptari au reusit acest lucru.

La sondajul realizat de Lovefilm.com au participat 1.000 de cinefili.