Stare de urgenta la Roma, din cauza ploilor torentiale

Apropo.ro / 14.12.2008, 11:13
Stare de urgenta la Roma, din cauza ploilor torentiale
Autoritatile au decretat stare de urgenta la Roma, unde exista riscul ca apele Tibrului sa se reverse din cauza ploilor torentiale.

Ploile si rafalele violente de vant care afecteaza Italia inca de miercuri au provocat moartea a 4 persoane si inundarea a zeci de strazi si locuinte din centrul si sudul tarii. Autoritatile au decretat stare de urgenta la Roma, unde exista riscul ca apele Tibrului sa se reverse din cauza ploilor torentiale, potrivit Rador.

La Roma, apele Tibrului, care au crescut la cel mai ridicat nivel din ultimii 40 de ani, potrivit sefului protectiei civile, Guido Bertolaso, ar putea iesi din matca si inunda cartierele din nordul capitalei.

Fortele de protectie civila s-au mobilizat, fiind pregatite sa intervina cu saci de nisip si cu pompe hidraulice. Pe Ponte Milvio, unul din cele mai mari poduri din Roma, a fost interzisa circulatia auto si pietonala. Totodata, autoritatile sunt pregatite sa evacueze, in caz de necesitate, locuitorii cladirilor de pe Insula Tiberina, dar si din alte cladiri aflate pe marginea raului.