Starea de bine NU e prioritatea dependenților de muncă!

De: Mihaela Enache / 02.09.2013, 10:15
Starea de bine NU e prioritatea dependenților de muncă!
Cercetătorii au descoperit o legătură preliminară între dependenții de muncă și bunăstarea fizică și mentală redusă.

Sarah Asebedo, doctorand în Colegiul de Ecologie Umană, programul de Planificare Financiară Personală și Soluționarea Conflictelor, Minnesota, a realizat un studiu cu colegii ei, Sonya Britt, profesor asistent de studii de familie și servicii umane și Jamie Blue, doctorand în planificarea financiară personală.

Asebedo a declarat că echipa sa a cercetat legătura dintre depedența de muncă și bunăstarea fizică și mentașă și a constatat că dependenții de muncă – cei care lucrează mai mult de 50 de ore pe săptămână – au fost mai predispuși să aibă o stare de bine redusă, măsurată după omiterea meselor.

De asemenea, studiul a constatat că depedența de muncă este strâns legată de o bunăstare mentală redusă, măsurată după un scor de depresie auto-raportat.

Pentru a înțelege de ce oamenii lucrează ore suplimentare chiar și atunci când știu că nu este bine pentru bunăstarea lor, cercetătorii au folosit teoria lui Gary S. Becker de alocare a timpului, care sugerează că lucrul suplimentar nu doar face o persoană mai bogată, dar o lasă și cu mai puțin timp pentru a cheltui banii.