Start la Loteria Vizelor, din 2 octombrie!

De: Gabriela Voicu / 01.10.2012, 11:55
Start la Loteria Vizelor, din 2 octombrie!
De marți, 2 octombrie, toți cei care vor să-și refacă viața în SUA pot participa la Loteria Vizelor.

Departamentul de Stat american oferă posibilitatea ca 50.000 de străini să emigreze în Statele Unite, iar înscrierea în programul Loteria Vizelor se face prin completarea unui formular, care va fi publicat pe site-ul www.dvlottery.state.gov, până la data limită de 3 noiembrie 2012.

Prima condiție pentru a avea șanse de a câștiga, este diploma de bacalaureat și minimum doi ani de experiență în ultimii cinci, într-unul dintre domeniile listate.

„Americanii oferă, în fiecare an, 50.000 de vize pe baza cărora se pot obține ulterior Green Cardul și posibilitatea de rezidență permanantă celor care vor să trăiască și să muncească în Statele Unite. Programul se adresează națiunilor care sunt mai puțin reprezentate în America – de exemplu englezii nu pot participa, pentru că sunt suficienți în SUA, precum și celor care au anumite meserii”, a explicat, pentru incont.ro, avocatul specializat în imigrări în Statele Unite, Ruslan Bocancea.

Potrivit acestuia, cei care participă la Loteria Vizelor trebuie să fie hotărâți să se mute permanent în Statele Unite.

Începe Loteria Vizelor!

Odata încheiat procesul înscrierii (2 oct. – 3 nov. 2012), următoarea etapă importantă începe în data de 1 mai 2013, când participanții trebuie să verifice pe site, la secțiunea Entrant Status Check (Verificarea Statutului Înregistrării), daca au fost acceptați sau nu în program.

Din momentul în care au aflat că au fost selectați (în perioada 1 mai – 30 iunie 2013), persoanele admise trebuie să meargă la Ambasada SUA pentru interviul în vederea obținerii vizei pentru plecarea în Statele Unite. Avocatul Ruslan Bocancea atenționeaza că nu toți cei care au fost selectați vor și primi viză și Green Card, pentru că de multe ori apar diferite probleme pe parcursul interviului sau în timpul verificării informațiilor completate în formularul de participare.

După obținerea vizei de la Ambasadă, într-un interval de șase luni trebuie mers în SUA pentru obținerea rezidenței permanente.

Afla mai multe despre completarea corecta a formularului si alte informatii despre Loteria Vizelor, de pe Incont.ro