Starul bollywoodian Salman Khan acuzat pentru ucidere din culpă

Apropo.ro / 03.02.2013, 11:00
Starul bollywoodian Salman Khan acuzat pentru ucidere din culpă
Starul bollywoodian Salman Khan va fi pus sub acuzare pentru ucidere din culpă, după ce, în urmă cu zece ani, a lovit mortal cu mașina un bărbat și a fugit de la locul accidentului.

În septembrie 2002, starul Salman Khan intrat cu mașina într-o brutărie din Mumbai și a lovit cinci persoane care dormeau pe stradă, una dintre acestea murind.

Până la decizia de vineri a tribunalului, actorul era judecat sub o acuzație mai puțin gravă, aceea de omor prin neglijență.

Actorul, care neagă acuzațiile și spune că va face apel, riscă o pedeapsă de până la zece ani de închisoare, dacă va fi găsit vinovat.

Inițial, actorul a fost pus sub acuzare pentru ucidere din culpă, dar, în urma unui apel, instanța a decis să-l pună sub acuzare pentru omor prin neglijență. Procesul a început la o instanță din Bandra, în 2006, și, pentru că acuzația nu a fost considerată gravă, Khan nu a trebuit să se prezinte în fața judecătorului. Între anii 2006 și 2011 au fost audiați mai mulți martori, însă, în martie 2011, procuratura a cerut ca actorul să fie pus sub acuzare din nou pentru ucidere din culpă. Decizia de vineri a instanței indiene este consecința acelei solicitări.

Următoarea audiere în acest caz a fost stabilită pentru luna martie a acestui an.

Citește mai multe detalii despre acuzațiile la adresa lui Salman Khan, pe Mediafax.ro