Starul modei Tom Ford revine

Apropo.ro / 14.04.2005, 15:24
Starul modei Tom Ford revine
Tom Ford și-a anunțat revenirea marți, la un an dupa plecarea precipitata de la Gucci, informînd ca își va crea propria marca și va avea o colaborare cu producatorul de cosmetice Estée Lauder, transmite AFP. Unul dintre cei mai influenți creatori de moda ai


Tom Ford și-a anunțat revenirea marți, la un an dupa plecarea precipitata de la Gucci, informînd ca își va crea propria marca și va avea o colaborare cu producatorul de cosmetice Estée Lauder, transmite AFP.

Unul dintre cei mai influenți creatori de moda ai ultimului deceniu, el va lansa o gama de produse intitulata „Tom Ford for Estée Lauder”, care va fi disponibila de la sfîrșitul anului.

De asemenea, americanul intenționeaza sa lanseze în primavara anului viitor o colecție mai ampla și o marca autonoma, Tom Ford Beauty.

Nascut în Texas în 1962, Tom Ford a parasit Gucci și Yves Saint-Laurent în primavara anului trecut, iar anunțul colaborarii sale cu Estée Lauder marcheaza revenirea pe piața produselor de lux.

În cei zece ani cît s-a aflat la conducerea Gucci, Ford a transformat grupul italian aflat în declin într-o multinaționala sinonima cu luxul și senzualitatea. Vînzarile Gucci au crescut de zece ori în acest interval, de la 230 de milioane de dolari în 1994 la aproape trei miliarde în 2004.

Dupa ce Gucci a cumparat Yves-Saint-Laurent și YSL Beauté, Tom Ford a preluat și direcția artistica a acestora. Experiența s-a dovedit însa tumultuoasa, mai ales din cauza relațiilor dificile dintre Ford și Yves Saint Laurent.

Mediafax