State de România – Filmări cu parfum parizian

Apropo.ro / 10.08.2009, 00:00
State de România - Filmări cu parfum parizian
Pe 24 iulie, s-a strigat “Motor!” pentru “State de România”, serialul de comedie ce va fi difuzat din această toamnă la PRO TV. Primele cadre s-au tras chiar în avion, la 10.000 de metri altitudine, în drum spre capitala Franţei, iar filmările au continuat timp de o săptămînă la Paris.

Gheorghe Visu, Carmen Tănase, Doiniţa Oancea, Octavian Strunilă, Kamara, Alexandra Ignat, Mădălina Constantin şi Paul Chiribuţă, actorii din “State de România” prezenţi la Paris, au cucerit şi acum Oraşul luminilor.

State de România a ajuns de această dată pe Rue Berger, o stradă renumită pentru mitinguri sau alte tipuri de manifestaţii. În ziua filmărilor, strada era plină de protestatari iranieni dar şi de adepţi ai stilului gotic. Cum secvenţa trebuia trasă în ziua respectivă, State s-a infiltrat imediat printre tineri, iar această discrepanţă nu putea fi decît extrem de amuzantă.

Actorii au ajuns şi pe Rue Saint-Denis, o stradă rău famată a Parisului, unde prostituţia este în floare. Aici, Alexandra Ignat, sau mai bine zis Lilica, a intrat în vizorul “doamnelor” de pe stradă. “La un moment dat, au început să ţipe la mine şi să-mi spună să plec imediat de pe teritoriul lor pentru că le fur clienţii. Mai mult, au existat şi cîţiva domni care, trecînd pe acolo, au încercat să mă abordeze, fără să-şi dea seama că este vorba de o filmare”.

Echipa din “State de România” a ajuns şi la “Au chien qui fume”, un vechi şi celebru restaurant parizian, dechis încă din anul 1859, o adevărată atracţie pentru cei aflaţi în zona Les Halles, mai ales datorită meniului său.

O altă locaţie specială a fost cartierul Montmartre. Pe străduţele înţesate de oameni, State nu putea trece neobservat. La finalul ultimei scene, la locul de filmare au apărut doi lăutari români, cu un contrabas şi un acordeon, şi au compus pe loc o melodie pentru State. O petrecere ad-hoc s-a încins imediat, iar turiştii din Montmartre s-au adunat în jurul lui State pentru a vedea spectacolul.

În săptămîna petrecută la Paris, filmările au continuat în Place de la Concorde, Pont Neuf, cel mai vechi pod din Paris, Arcul de Triumf şi biserica poloneză.

Dana Rogoz e blondă
pentru “State de România”

Interpreta Andreei Popeangă din “State de România” şi-a schimbat look-ul special pentru serialul de comedie care va începe din această toamnă la PRO TV. Dana este acum blondă, fiind de altfel pentru prima oară cînd şi-a vopsit părul.

Schimba­rea era nece­sară pentru a contura mai bine personajul pe care Dana îl va juca din această toamnă în serialul de la PRO TV. Andreea Popeangă este o tînără rebelă, care refu­ză să asculte de sfaturile ta­tălui său, ba mai mult, este mai mereu în conflict cu acesta.