State de România – Pe urmele lui John Travolta la Paris

Apropo.ro / 25.05.2009, 00:00
State de România - Pe urmele lui John Travolta la Paris
Timp de mai bine de o săptămînă, echipa producţiei “State de România – Student la Sorbona” s-a aflat la Paris, unde s-au filmat primele secvenţe ale lung-metrajului care va fi difuzat în această toamnă la PRO TV.

Locaţiile alese au fost pe cît de diverse pe atît de interesante. State Potcovaru a ajuns aşadar pe Rue Saint-Denis, una dintre cele mai vechi şi mai rău famate străzi ale Parisului. Zona în care s-a desfăşurat filmarea este cunoscută pentru prostituţie şi controlul mafiei italiene, astfel că prezenţa camerelor de filmat aici a presupus un mare risc. Cu doar cîteva săptămîni înainte, pe Rue Saint-Denis s-a filmat “From Paris with Love”, cel mai recent film al lui John Travolta.

Alte două locaţii spectaculoase au fost Place des Vosges, cea mai veche piaţă din Paris, ce datează încă din 1612, şi grădinile din faţa Palatului Elysée. Aprobările pentru aceste spaţii sînt printre cele mai costisitoare, presupun reguli foarte stricte, însă imaginile surprinse sînt spectaculoase.

Echipa nu avea voie să filmeze decît într-o singură direcţie, camerele trebuiau să se afle cu spatele la palat, pentru a nu sur­prinde imagini cu reşedinţa preşe­dintelui Sarkozy, iar gardienii francezi s-au aflat în permanenţă la locul de filmare pentru a se asigura că aceste reguli sînt respectate.

Echipa produc­ţiei a ajuns şi într-o locaţie mai puţin cunoscută: în faţa casei lui Pierre Alexis Dumas, directorul de creaţie al celebrei case de modă Hermes. Locaţia le-a fost dezvăluită de Alin Rădoi, un muzician român aflat la Paris care, de altfel, este profesorul de pian al copiilor lui Dumas.