Statele Unite au trimis un nou portavion în Golf

Apropo.ro / 02.08.2007, 16:02
Statele Unite au trimis un nou portavion în Golf
Fortele navale americane, care îsi reduc prezenta în Golf, au anuntat miercuri ca au trimis un nou portavion în regiune, pentru a înlocui alte doua portavioane mobilizate în zona la începutul acestui an, pe fondul tensiunilor cu Iranul, relateaza Reuters. Fortele navale au

Fortele navale americane, care îsi reduc prezenta în Golf, au anuntat miercuri ca au trimis un nou portavion în regiune, pentru a înlocui alte doua portavioane mobilizate în zona la începutul acestui an, pe fondul tensiunilor cu Iranul, relateaza Reuters.

Fortele navale au precizat ca USS Enterprise Carrier Strike Group, care include distrugatoare si un submarin, se afla în Marea Rosie si se îndrepta spre Golf.

Locotenentul John Gay, din cadrul Flotei americane cu baza în Bahrain, a declarat ca alte doua grupuri de portavion, conduse de USS Stennis si USS Nimitz, au parasit regiunea în iulie si, în prezent, se afla în Pacific.

Statele Unite sunt implicate într-un conflict cu Iranul, pe tema programului nuclear al Teheranului. De asemenea, Washingtonul acuza Iranul ca se implica în Irak si ca alimenteaza gruparile militante islamiste din Orientul Mijlociu.

Fortele Navale au precizat într-un comunicat ca Enterprise va efectua operatiuni de securitate si va oferi sprijin aerian pentru fortele terestre din Afganistan si Irak. Gay a declarat ca este improbabil ca Stennis si Nimitz sa revina în Golf, dar nu a exclus aceasta posibilitate. „Daca vor exista schimbari semnificative în securitatea si stabilitatea regiunii vom reevalua numarul de nave pe care le avem acolo”, a adaugat el.

Mediafax