Statele Unite: Ochelarii Google ar putea fi interziși și în cafenele

De: Marian Andrei / 14.05.2013, 17:00
Statele Unite: Ochelarii Google ar putea fi interziși și în cafenele
Proprietarii cafenelelor din Statele Unite intenționează să interzică clienților să folosească ochelarii high tech Google, pe motiv că ar putea fi încălcate drepturile clienților la viața privată.

Dave Meinert, patronul cafenelei 5 Point Cafe din Seattle a declarat că cei care posedă acești ochelari trebuie să-i dea jos dacă vor să aibă acces în cafenea. Mai mult, el a afișat la intrare un afiș pe care scrie: „Respectă intimitatea clienților noștri, pentru că și ei o respectă pe a ta”.

„Tonul” a fost dat de avocatul Dan Trench care a arătat că  „dacă vă plimbați cu o cameră video care filmează, toți văd ceea ce faceți, în timp ce cu ochelarii Google încălcați dreptul la viața privată„.

Purtarea ochelarilor Google fuseseră anterior interzisă în cinematografe, cazinouri și cluburi de striptease. Explicația a fost că, în cazinouri, aceștia ar putea ajuta trișorii să câștige în mod fraudulos. În ceea ce privește cinematografele, există temerea că posesorul unui astfel de dispozitiv ar putea înregistra ilegal filmul și vinde copii pirat.

Noii ochelari Google permit  posesorilor să facă poze sau să filmeze, să trimită mesaje și să participe la video conferințe.