Statistica e o stiinta exacta?!

Apropo.ro / 22.05.2008, 09:30
Statistica e o stiinta exacta?!
Desi in tara patronii tipa ca din gura de sarpe ca nu au cu cine sa-si ocupe posturile vacante, datele CE arata ca doar 57,9% din romanii buni de munca au un job.

Institutul National de Statistica a pierdut 738.404 salariati. In toate documentele oficiale, de la Guvern la UE, Romania apare cu 4.803.600 salariati, cifra comunicata de Statistica. Dar la Casa Nationala de Pensii, adica acolo unde se strang banii, figureaza 5.542.000 de contribuabili care au statut de salariat si un singur contract de munca. Pe baza numarului de salariati comunicat de INS, insa, se construiesc prognoze, strategii, se elaboreaza bugetul de stat si al asigurarilor sociale. 

Numarul real al salariatilor cu un singur contract de munca, inregistrat la Casa Nationala de pensii drept contribuabili, este cu 738.404 mai mare fata de numarul total al salariatilor comunicat de Statistica. Dovada ca salariatii care sunt in evidenta acesteia drept contribuabili exista sigur este faptul ca in numele fiecaruia se depune o declaratie din partea angajatorilor si, mai ales, se depun bani.

Citeste mai mult despre "ispravile" Institutului National de Statistica, in Gandul