Statueta Oscar care își injectează heroină

De: Marian Andrei / 03.03.2014, 15:00
Statueta Oscar care își injectează heroină
O insolită statuetă Oscar, înaltă de 2,5 metri și care își injectează heroină în braț, a fost amplasată vineri pe celebrul Hollywood Boulevard din Los Angeles, înainte de decernarea premiilor Oscar.

Pe piedestalul statuetei era scris mesajul „Cel mai bine păzit secret de la Hollywood/ Hollywood’s best kept secret”. Acest text face referire la dependența de droguri a actorilor, despre care se discută mult prea puțin la Hollywood.

Pentru că distracție și pentru că informație! Noi te placem, tu ne PLACI?

Artistul, cunoscut sub numele de Plastic Jesus, a declarat pentru publicația LA Weekly că lucrarea sa a fost inspirată de moartea actorului Philip Seymour Hoffman, în urma unei supradoze de heroină. Declarația a fost făcută de acesta doar cu câteva ore înainte de anunțarea rezultatelor oficiale ale autopsiei lui Hoffman, potrivit cărora actorul a murit din cauza unei intoxicații acute cu droguri, inclusiv heroină, cocaină, benzodiazepine și amfetamină.

În declarație, realizatorul statuetei a spus: „James Belushi, Marilyn Monroe, Heath Ledger și acum Philip Seymour Hoffman, sunt doar câteva exemple ale unor celebrități care au murit din cauza consumului de droguri. Dacă trăiești la Hollywood și ai legături cu industria, îți dai seama cât de endemic este consumul de droguri – afectează pe toată lumea, de la actori aspiranți până la agenți și manageri. Nu există săptămână în care să nu moară cineva, însă numai numele mari, precum Seymour Hoffman sau Whitney Houston apar la știri„.

Sculptorul nu a dorit să-și dezvăluie numele real întrucât arta de stradă este ilegală în SUA.