Statuetele Gopo îşi aşteaptă câştigătorii

De: Mioara Tronaru / 24.03.2014, 10:13
Statuetele Gopo îşi aşteaptă câştigătorii
În această seară, Opera Naţională Bucureşti, devine pentru a doua oară consecutiv, gazda evenimentului care răsplăteşte, în fiecare an, performanţa din filmul românesc. Peste 800 de invitaţi sunt aşteptaţi pe covorul roşu la o ediţie care se anunţă plină de emoţii, surprize, dar şi de umor. Prezentatorii Galei din acest an sunt Amalia Enache şi Radu Iacoban.

Telespectatorii vor putea urmări Gala la TV pe ProCinema, în direct şi în exclusivitate, începând cu ora 19:00 (Covorul Roşu). Ceremonia de decernare a Premiilor Gopo va începe la ora 20:00. Evenimentul poate fi vizionat şi online pe www.premiilegopo.ro şi www.procinema.ro

Regizorii Igor Cobileanski, Dan Chişu, Nae Caranfil, Marian Crişan şi Iulia Rugină (nominalizată la categoria Cel mai bun debut), actriţele Ela Ionescu (nominalizată la categoria Cea mai bună actriţă în rol secundar), Luminiţa Gheorghiu (nominalizată la categoria Cea mai bună actriţă în rol principal), Crina Semciuc, Raluca Aprodu, Diana Cavallioti şi Ioana Flora (nominalizată la categoria Cea mai bună actriţă în rol principal), actorii Tudor Aaron Istodor, Paul Ipate, Dorian Boguţă, Alexandru Papadopol, Adrian Titieni (nominalizat la categoria Cea mai bun actor în rol principal), membrii trupei Grimus sau creatorul de modă Alexandru Ciucu sunt doar câţiva dintre invitaţii aşteptaţi pe covorul roşu al Galei Premiilor Gopo.

O parte dintre invitaţi vor sosi la Opera Naţională cu maşinile oficiale ale evenimentului, Dacia. Aceştia vor fi întâmpinaţi pe Covorul Roşu de Amalia Enache şi Cabral. Astfel, Amalia Enache găzduieşte pentru al patrulea an consecutiv, momentele premergătoare Galei. Cei doi au misiunea de a le prezenta telespectatorilor o parte din nominalizaţii din acest an şi de a oferi detalii despre filmele aflate în cursă.

Pe lângă cele mai aşteptate trofee ale serii (Cel mai bun film, Cel mai bun regizor), din programul serii nu vor lipsi Premiul pentru Întreaga Carieră – oferit actorului Radu Beligan, Premiul Gopo pentru Întreaga Activitate – acordat regizorului Nicolae Mărgineanu, precum şi Premiul Special, înmânat proiecţionistei Elena Ciocan.

Vă reamintim că, la această ediţie a Galei Premiilor Gopo, La limita de jos a cerului -debutul în lungmetraj al regizorului Igor Cobileanski, a strâns 13 nominalizări, Domestic şi Rocker – câte 11 fiecare, Poziţia copilului – 10 nominalizări, Câinele japonez – 8 nominalizări, iar Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism a fost votat la 7 categorii.