Statuia Libertății se redeschide pe 4 iulie

De: Marian Andrei / 03.07.2013, 17:40
Statuia Libertății se redeschide pe 4 iulie
Toți vizitatorii care vor să vadă de aproape Statuia Libertății o pot face din nou începând de măine, după ce obiectivul turistic a fost închis în octombrie 2012, atunci când uraganul Sandy a provocat ravagii în 24 de state americane.

„A redeschide la timp pentru sărbătorirea zilei de 4 iulie a fost un obiectiv la care am ținut foarte tare”, spune John Warren, purtătorul de cuvânt al Monumentului Național Statuia Libertății.

New Yorkul și, implicit, Statuia Libertății au fost lovite de uraganul Sandy pe 29 octombrie, la o zi după redeschiderea obiectivului turistic după mai bine de un an de lucrări de mentenanță.

Monumentul proiectat de sculptorul francez Frederic Auguste Bartholdi nu a fost afectat de ape în timpul furtunii, a asigurat Warren. „Apa nu a atins măcar piedestalul pe care se află Statuia Libertății. Însă multe dintre daunele produse nu se pot vedea”, a declarat acesta pentru USA Today.

Obiectivul turistic, numit inițial „Libertatea Luminând Lumea”, a fost un dar în semn de prietenie din partea statului francez pentru Statele Unite, cu ocazia aniversării a 100 de ani de când americanii și-au câștigat independența față de Coroana britanică.