Statuia lui Haldan va fi dezvelita in luna martie

Apropo.ro / 01.03.2002, 09:03
Statuia lui Haldan va fi dezvelita in luna martie
Statuia fotbalistului Catalin Hîldan, care a fost montata, miercuri, la intrarea principala a stadionului "Dinamo", va fi dezvelita pîna la mijlocul lunii martie, a declarat, joi, agenției MEDIAFAX, vicepreședintele CS Dinamo, Eugen Colița. Oficialul dinamovist nu a dorit sa

Statuia fotbalistului Catalin Hîldan, care a fost montata, miercuri, la intrarea principala a stadionului „Dinamo”, va fi dezvelita pîna la mijlocul lunii martie, a declarat, joi, agenției MEDIAFAX, vicepreședintele CS Dinamo, Eugen Colița.

Oficialul dinamovist nu a dorit sa spuna cît a costat construirea statuii, dar a precizat ca toate cheltuielile au fost achitate din sponsorizari. Statuia lui Hîldan este turnata în bronz, are o greutate de 1,1 tone și o înalțime de 2,70 de metri, fara soclu, care masoara aproximativ un metru. Colița a precizat ca statuia a fost realizata de catre sculptorul Daniel Panait.

Jucatorul Catalin Hîldan s-a nascut la data de 3 februarie 1976. A jucat 138 de partide în Divizia A, unde a înscris 6 goluri. A fost selecționat de 8 ori în echipa naționala a României, marcînd un gol. A decedat pe data de 5 octombrie 2000, pe terenul de joc, la Oltenița, în timpul unui meci amical disputat de echipa Dinamo.

Sursa: www.mediafax.ro