Statul trebuie să restituie contravaloarea a 300.000 taxe de poluare încasate ilegal

De: Marian Andrei / 20.02.2013, 12:30
Statul trebuie să restituie contravaloarea a 300.000 taxe de poluare încasate ilegal
Trei sute de mii de proprietari de mașini au câștigat în instanță restituirea taxei de poluare, Administrația Fondului pentru Mediu primind, în luna ianuarie, cereri de restituire în valoare totală de 19 milioane de lei.

Ministrul Mediului, Rovana Plumb a declarat că instanțele au dat aproximativ 300.000 de soluții definitive prin care se dispune restituirea taxei auto proprietarilor care au achitat această taxă „considerată de Justiție ilegală”.

Click aici pentru prognoza meteo pe 15 zile.

Ministrul a mai arătat că sumele care trebuiesc plătite de Administrația Fondului pentru Mediu depășesc veniturile instituției.

„Din păcate, din bugetul Fondului pentru Mediu constituit din veniturile prin colectarea taxelor, cea mai mare parte, 70 la sută cel puțin, se duce către restituirea fostei taxe auto către cetățeni. Pentru luna ianuarie am avut încasări din înmatri­cularea mașinilor la nivelul Administrației Fondului pentru Mediu de 14 milioane de lei și am avut de restituit către cetățeni o sumă în cuantum de 19 milioane de lei, fapt pentru care împreună cu Ministerul de Finanțe și Ministerul de Justiție trebuie să găsim acele soluții prin care cetățenii să poată să primească sumele declarate prin justiție ca fiind luate în mod ilegal”, a afirmat ministrul.