Statul Washington se află în stare de urgență

De: Dragos Tanase / 27.10.2012, 12:00
Statul Washington se află în stare de urgență
Guvernatorul statului New York și primarul Washingtonului au declarat vineri stare de urgență odată cu apropierea uraganului Sandy, care ar putea lovi în următoarele zile coasta de nord-est a Statelor Unite.

Guvernatorul Andrew Cuomo a „declarat stare de urgență în (statul) New York pentru a se pregati pentru un eventual impact al uraganului Sandy„, a declarat acesta într-un comunicat.

„Responsabilii vor lucra în week-end pentru a se asigura că locuitorii (Washingtonului), companiile și infrastructura sunt pe cât se poate de pregătite pentru consecințele acestei furtuni”, a declarat la rândul său primarul capitalei americane. Vincent Gray.

Acesta menționează printre consecințele eventuale „ploi puternice, drumuri inundate, rafale violente de vânt și întreruperi ale energiei electrice, precum si inundatii de-a lungul Potomac”, fluviul care traversează orașul.

La rândul său, primarul New York-ului Michael Bloomberg a precizat, în cadrul unei conferințe de presă, ca autoritățile locale se așteaptă la trecerea furtunii peste New York începând cu duminică seara.

Citiți mai multe despre acest subiect pe Mediafax.ro.