Steaua a obținut prima victorie în Liga I dupa patru meciuri

Apropo.ro / 30.09.2007, 12:26
Steaua a obținut prima victorie în Liga I dupa patru meciuri
Echipa Steaua a învins, sâmbata, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (0-0), formația FC Vaslui, în etapa a IX-a a Ligii I, obținând prima victorie dupa patru meciuri în care nu mai reușise sa se impuna în campionat. Unicul gol al partidei a fost marcat de Rada '66.

Echipa Steaua a învins, sâmbata, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (0-0), formația FC Vaslui, în etapa a IX-a a Ligii I, obținând prima victorie dupa patru meciuri în care nu mai reușise sa se impuna în campionat.

Unicul gol al partidei a fost marcat de Rada ’66.

În minutul 35, Gheorghiu (FC Vaslui) a trimis mingea în bara, cu un șut din afara careului.

În minutul 65, fundașul vasluian Mardare a recepționat în plina figura un balon șutat de Romeo Surdu și a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Fundașul Ionuț Rada a marcat primul sau gol pentru Steaua în minutul 66. Nicolița a executat un corner de pe dreapta, Rada s-a înalțat la opt metri și a înscris cu o lovitura de cap, cu pamântul, în dreapta portarului Haisan.

În ultimele secunde ale meciului stelistul Dorel Zaharia a primit un cartonaș galben dupa o faza la care s-a ciocnit de bara, având nevoie de îngrijiri, iar arbitrul Bogaciu a dictat fault la potar. Aflat la centrul terenului, Bogaciu a fost apoi abordat de vasluianul Sabou, mai mulți coechipieri intervenind pentru a-l îndeparta.

Steaua: 1. Zapata – 18. P. Marin, 17. E. Baciu, 5. I. Rada, 13. Emeghara – 8. Ov. Petre, 7. Bicfalvi (10. Dica ’35) – 16. Nicolița, 25. Neaga (9. V. Badea ’65), 84. Surdu (29. Badoi ’74) – 30. Zaharia. Antrenor: Massimo Pedrazzini.

FC Vaslui: 81. Haisan – 25. Moraru, 15. Buhuș, 5. Mardare, 17. Balace – 16. Sabou, 7. D. Munteanu (8. Zmeu ’56) – 23. M. Matei (18. Buhaescu ’52), 6. Ivan (26. Bukvici ’70), 11. Gheorghiu – 19. Temwanjira.Antrenor: Dorinel Munteanu.

Cartonașe galbene: Badoi ’79, Zaharia ’90+3 / Mardare ’29, Buhaescu ’58

Meciul a fost arbitrat de o brigada condusa la centru de Aurel Bogaciu, ajutat la cele doua linii de asistenții Cristian Nica și Aurel Onița. Rezerva a fost Adrian Comanescu.

Observatorii întâlnirii au fost Iosif Urs și Dragoș Craciun.

La meci au asistat 7.472 de spectatori, între aproximativ 50 de suporteri vasluieni, care au ajuns pe stadion la pauza.

Suporterii steliști au scandat în repetate rânduri numele fostului antrenor al formației din Bulevardul Ghencea, Gheorghe Hagi, și l-au huiduit la fiecare atingere de balon pe mijlocașul Ovidiu Petre, despre care s-a scris ca ar fi putut sta în spatele îndepartarii fostului capitan al naționalei.

O parte a suporterilor steliști l-a huiduit pe Adrian Neaga în momentul în care acesta a fost schimbat.

Fundașul nigerian Ifeanyi Emeghara a disputat primul sau meci la Steaua în Liga I.

Jucatorii steliști Florin Lovin, Dorin Goian și Mihai Neșu nu au fost incluși în lot, ei fiind menajați. Nici fundașul polonez Pawel Golanski nu a fost trecut pe foaie la partida cu FC Vaslui, el nefiind refacut dupa o leziune musculara, însa ar putea fi recuperat pentru partida cu Arsenal. Atacantul Victoraș Iacob a ispașit al doilea meci de suspendare dictat împotriva sa dupa ce a fost eliminat etapa trecuta, cu UTA Arad, dupa ce pe prima a efectuat-o în 16-imile Cupei României, cu FCM Bacau.

Nicolae Dica a fost, inițial, menajat, el fiind doar rezerva, însa a fost trimis în teren chiar din prima repriza, în locul lui Bicfalvi. În momentul în care a intrat pe teren, Adrian Neaga a vrut sa-i predea banderola de capitan, însa Dica nu a acceptat-o și a purtat-o doar dupa ce Neaga a fost înlocuit.

Antrenorul-jucator al formației FC Vaslui, Dorinel Munteanu, a fost primit cu aplauze pe stadionul echipei Steaua, pentru care a evoluat în sezonul 2004/2005. În momentul în care a parasit terenul, în minutul 56, Munteanu a fost aclamat de galeria Stelei pe care a mers sa o salute.

Mijlocașul formației FC Vaslui, Marko Ljubinkovici, nu a fost inclus în lot din cauza unei întinderi musculare în urma careia nu a putut fi recuperat.

Steaua a câștigat din nou dupa patru meciuri fara victorie: 0-0 la CFR Cluj, 0-1 la Unirea Urziceni, 0-0 cu Rapid și 1-1 la UTA Arad.

Mai multe detalii la