Steaua a semnat cu Nike

Apropo.ro / 28.02.2002, 08:34
Steaua a semnat cu Nike
Steaua si Nike au prezentat ieri tricourile pe care le vor purta ros-albastrii din vara, atunci cînd firma de echipament sportiv va începe parteneriatul si cu gruparea de pe "Old Trafford" Ieri, Steaua si firma de echipament Nike au oficializat contractul parafat asta-vara, dar care va

Steaua si Nike au prezentat ieri tricourile pe care le vor purta ros-albastrii din vara, atunci cînd firma de echipament sportiv va începe parteneriatul si cu gruparea de pe „Old Trafford”

Ieri, Steaua si firma de echipament Nike au oficializat contractul parafat asta-vara, dar care va intra în vigoare la începutul sezonului 2002-2003. La conferinta organizata în Sala Ronda a hotelului Intercontinental au participat Ilias Kalamaras, general manager Nike România, si Alex Politis, marketing manager, alaturi de întreg staff-ul administrativ al ros-albastrilor, plus antrenorul Victor Piturca, însotit de jucatorii Marius Baciu si Mirel Radoi.

Întelegerea este valabila pe o perioada de trei ani, cu optiune de prelungire pe înca doi, în fiecare sezon gruparea din Ghencea urmînd sa primeasca produse în valoare de 200.000 de dolari pentru echipa de seniori si cea de tineret. „Din punct de vedere calitativ, echipamentul pe care îl vor purta jucatorii nostri nu se va deosebi cu nimic de cel livrat marilor cluburi europene aflate sub contract cu Nike”, a punctat Paunescu. La rîndul sau, Kalamaras a spus ca „este o colaborarea fireasca, între o campioana a fotbalului si un lider al echipamentelor sportive.

Se poate observa preferinta noastra pentru echipe mari, din moment ce tot în vara, o data cu Steaua, va începe sa se deruleze si contractul dintre Nike si Manchester United. Pe lînga acestea, noi colaboram cu cluburi de elita, ca Arsenal, Internazionale, Barcelona, Valencia, Atletico Madrid, Lens, PSG, Leeds, FC Porto, PSV Eindhoven, Hertha Berlin, Kaiserslautern sau Sparta Praga”.

Apoi au fost prezentate modelele tricourilor care vor fi purtate de stelisti în sezonul urmator: unul pe rosu, cu dungi albastre, iar celalalt albastru cu dungi rosii. Reprezentantii Nike au spus ca tricourile sînt confectionate dintr-un material dry-feet, care preia transpiratia si o aduce catre exterior pentru a se evapora mai repede.

Peste o luna e preconizata o noua prezentare, pentru a fi expusa întreaga linie de echipament, de la jachete si pelerine pîna la treninguri si ghete, plus cel de-al treilea rînd de echipament de joc, preponderent portocaliu. Din vara, fotbalistii gruparii din Ghencea vor putea purta ghete Nike Vapors, cele mai usoare din lume, 190 de grame, acestea urmînd sa fie încaltate în premiera la Campionatul Mondial din Japonia si Coreea.

Vor sa faca un magazin pentru fani

În cadrul actiunii de ieri, seful Nike România, grecul Ilias Kalamaras, a anuntat ca firma de echipament sportiv vrea sa deschida un magazin de prezentare, în colaborare cu gruparea din Ghencea.

„Suporterii echipei vor avea posibilitatea sa cumpere de acolo tricouri si alte produse Nike, identice cu cele ale jucatorilor favoriti”, a spus Kalamaras. Prin „fan-shop” ar urma sa fie comercializate doua tipuri de tricouri: originale, care vor costa în jur de doua milioane de lei, si replici, mai slabe calitativ, dar al caror pret va fi mai accesibil, sub un milion de lei.

Sursa: www.prosport.ro