Steaua Bucuresti – Poli Timisoara, scor 3-1

Apropo.ro / 03.12.2006, 12:18
Steaua Bucuresti - Poli Timisoara, scor 3-1
Echipa Steaua Bucuresti a învins, sâmbata, pe teren propriu, cu scorul de 3-1 (2-0), formatia Poli Timisoara, într-un meci din etapa a XVIII-a a Ligii I. Pentru stelisti au marcat Thereau '27, Ov. Petre '45 si V. Badea '90+3. Unicul gol al timisorenilor a fost înscris de G. Bucur '83.

Echipa Steaua Bucuresti a învins, sâmbata, pe teren propriu, cu scorul de 3-1 (2-0), formatia Poli Timisoara, într-un meci din etapa a XVIII-a a Ligii I.

Pentru stelisti au marcat Thereau ’27, Ov. Petre ’45 si V. Badea ’90+3. Unicul gol al timisorenilor a fost înscris de G. Bucur ’83.

Steaua a deschis scorul, în minutul 27, prin Cyril Thereau, care a agatat, la 4 metri, un balon centrat de pe stânga de Petre Marin si a înscris în poarta goala, dupa ce Popa a ratat interventia.

Ovidiu Petre a ridicat scorul la 2-0, în minutul 45, când, venit lansat din linia a doua, a marcat cu un sut în vinclu, de la 16 metri, dupa o centrare de pe partea dreapta a lui Nicolae Dica.

Poli Timisoara a redus din diferenta în minutul 83, prin Gigel Bucur, care, dupa un „un-doi” cu Plesan, a scapat singur pe stânga, a patruns în careu si a înscris cu un sut de la sase metri, la coltul lung.

Valentin Badea a marcat pentru 3-1 în minutul 90+3, la un minut dupa ce a fost trimis în teren. El a primit o minge la 25 de metri lateral stânga, a patruns în careu, l-a driblat pe McKain si a înscris cu un sut plasat, la coltul lung, în plasa laterala interioara.

Steaua: 12. Cernea – 27. St. Stancu, 3. Goian, 24. Ghionea, 18. P. Marin – 16. Nicolita, 22. Paraschiv (6. M. Radoi ’72), 8. Ov. Petre, 14. Cristocea (28. G. Coman ’59) – 10. N. Dica, 21. Thereau (9. V. Badea ’90+2). Antrenor: Cosmin Olaroiu.

Poli Timisoara: 12. M. Popa – 21. Olah, 22. Mehmedovici, 4. McKain, 13. Emeghara – 7. Grigorie (8. Caramarin ’39), 5. Alexa, 17. Balace (25. Torje ’90), 10. Plesan – 18. G. Bucur, 24. Mansour. Antrenor: Alin Artimon.

Cartonase galbene: St. Stancu ’28, Ov. Petre ’41, Cernea ’57 / Plesan ’31, Emeghara ’61, Alexa ’89.

Meciul a fost arbitrat de o brigada condusa la centru de Sevastian Coltescu, ajutat la cele doua linii de Zoltan Szekely si Florin Buzarnescu, precum si de rezerva Anton Helesteanu.

Observatorii întâlnirii au fost Sorin Satmari si Dan Lazarescu.

La meci au asistat aproximativ 18.000 de spectatori, între care si un grup de 200 de suporteri timisoreni, situati într-un „tarc” format pe jumatatea superioara a doua sectoare de la Peluza a II-a. Înainte de meci, mai multi fani ai oaspetilor au încercat sa sara peste gardurile de protectie, însa au fost opriti de fortele de ordine. În minutul 8 al partidei, suporterii stelisti de la Peluza a II-a au aruncat o torta înspre fanii timisoreni, însa aceasta a aterizat în zona-tampon de trei sectoare.

Fanii stelisti de la Peluza I au afisat urmatoarele bannere: „În Banat ultrasi cu fite, în Bucuresti niste fetite”, „Desi luptam cu morile de vânt înca asteptam un deznodamânt: Georgescu la puscarie”. Sustinatorii ros-albastrilor de la Peluza a II-a au afisat si ei mesajele „Cavaleri violeti… Diavoli visinii… Fiorosi? Doar în basme pentru copii” si „Cu palmaresul târât prin instante, cu emblema patata, ramâneti o echipa mediocra excesiv mediatizata”.

În minutul 2, o torta aruncata din galeria stelista a aterizat în careului portarului Cornel Cernea.

În minutul 15, fundasul stelist Sorin Ghionea a sprintat spre banca tehnica si a cerut o pereche de manusi.

În minutul 38, la un fault comis de Plesan, spre marginea terenului au zburat, de la tribuna zero, coji de portocale si o punga de floricele.

Jucatorii Klemi Saban, Florin Lovin, Victoras Iacob si Mihai Nesu nu au facut parte din lotul pentru acest meci. Iacob nu este înca la capacitate maxima dupa ce în luna august a fost operat la genunchiul drept, în timp ce Nesu se afla la Bologna, unde se recuperaza dupa o interventie chirurgicala suferita, tot la genunchiul drept, în urma cu o saptamâna.

La meci a asistat si fostul portar stelist Vasili Hamutovski, acum în Rusia, la Tom Tomsk, caruia i s-a scandat numele de catre suporterii stelisti de la tribuna întâi.

Mediafax