Steaua București s-a calificat în grupele Ligii Campionilor

Apropo.ro / 30.08.2007, 08:38
Steaua București s-a calificat în grupele Ligii Campionilor
Echipa Steaua București s-a calificat pentru a doua oara consecutiv în grupele Ligii Campionilor, dupa ce a învins, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (1-0), formația bielorusa BATE Borisov, în manșa secunda a turului trei preliminar al competiției. În

Echipa Steaua București s-a calificat pentru a doua oara consecutiv în grupele Ligii Campionilor, dupa ce a învins, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (1-0), formația bielorusa BATE Borisov, în manșa secunda a turului trei preliminar al competiției.

În tur, la Borisov, scorul a fost egal, 2-2.

Golurile steliștilor au fost marcate de Zaharia ’12 și Neaga ’54.

Steaua a deschis scorul în minutul 12 prin Dorel Zaharia, care a reluat cu capul balonul centrat din corner de Nicolae Dica.

În minutul 54, Nicolița a patruns pe partea stânga, a centrat în fața porții și Neaga a înscris în poarta goala de la cinci metri, ridicând scorul la 2-0 pentru Steaua.

Steaua: 1. Zapata – 18. P. Marin, 3. Goian, 5. Rada, 15. Neșu – 16. Nicolița, 8. Ov. Petre, 20. Lovin (7. Bicfalvi ’57), 25. Neaga (26. M. Croitoru ’69) – 10. Dica, 30. Zaharia (29. Badoi ’53). Antrenor: Gheorghe Hagi.

BATE Borisov: 1. Fedorovici – 24. Kazanțev, 4. Radkov, 21. Filipenko, 16. Saharov (10. Kriveț ’57) – 5. P. Platonov, 2. Lihtarovici, 7. Ermakovici (6. Radevici ’76), 22. Stasevici (11. Vișniakov ’83) – 8. D. Platonov, 9. Blizniuk. Antrenor: Igor Kriușenko.

Cartonașe galbene: Neșu ’26, Dica ’84 / Stasevici ’24, Filipenko ’58

Spectatori: 25.000

Partida a fost arbitrata de o brigada din Olanda, avându-l la centru pe Pieter Vink, ajutat de asistenții Adriaan Inia și Hans Ten Hoove. Arbitru de rezerva a fost Tom van Sichem.

Observator de arbitri a fost suedezul Bo Karlsson.

Cu o ora și jumatate înainte de începerea meciului, finanțatorul FC Steaua, Gigi Becali, a traversat terenul, moment în care spectatorii au scandat „miau, miau, miau” spre amuzamentul patronului.

În absența lui Mirel Radoi, accidentat, capitanul formației a fost Nicolae Dica.

Înainte de meci, prețul biletelor la specula ajunsese 1.200 de lei pentru un tichet la tribuna întâi.

Cu 45 de minute înainte de meci s-a creat aglomerație la porțile cu turnichet, motiv pentru suporteri sa-l înjure pe Valeriu Argaseala, președintele Consiliului de Administrație al FC Steaua.

Suporterii de la tribuna 0 au afișat un banner pe care era scris: „Grazie Lazio”, cu referire la faptul ca italienii au eliminat, marți seara, pe Dinamo în turul trei preliminar al Ligii Campionilor.

Dupa ce au efectuat încalzirea dinaintea meciului, jucatorii echipei BATE Borisov nu au mai intrat la cabine, preferând sa se echipeze direct pe gazon.

Suporterii steliști au scandat numele capitanului Mirel Radoi și pe cel al antrenorului Gheorghe Hagi, despre care s-a spus ca s-au aflat în conflict.

La meciul de pe stadionul din Bulevardul Ghencea au asistat și 50 de suporteri bieloruși.

Atacantul Adrian Neaga a marcat primul gol de la revenirea la Steaua.

Suporterii steliști de la peluza a doua au scandat împotriva președintelui LPF, Dumitru Dragomir și au afișat doua bannere: „Mitica, la racoare” și „Frauda în Parlament pentru un proiect dement”.

În minutul 85 galeria bielorusa a aprins torțe și au aruncat cu petarde, una explodând în apropierea galeriei steliste creând un fum negru. Fanii Stelei au ripostat cu diverse obiecte și au forțat gardul desparțitor, dar au intervenit jandarmii. Suporterii steliști au fost rugați de la stația de amplificare sa-și pastreze calmul și sa nu creeze incidente. Suporterii oaspeților au aprins și artificii, doua dintre acestea ajungând în teren.

Steaua București a acces pentru a cincea oara în istorie în grupele Ligii Campionilor.

La finalul întâlnirii s-a pus imnul Ligii Campionilor, s-a tras cu artificii, iar finanțatorul Gigi Becali a deschis o sticla de șampanie la loja și a stropit spectatorii.