Steaua – Dinamo, scor 5-2, în prima manșă a semifinalelor Cupei României

De: Dragos Tanase / 28.03.2014, 11:15
Steaua - Dinamo, scor 5-2, în prima manșă a semifinalelor Cupei României
Formația Steaua a învins, joi seară, pe Arena Națională, cu scorul de 5-2 (4-1), echipa Dinamo, într-un meci din prima manșă a semifinalelor Cupei României-Timișoreana.

Golurile au fost marcate de Latovlevici ’22, Varela ’39, Chipciu ’43, Tănase ’45+2, Keșeru ’76 pentru Steaua, respectiv Rotariu ’32, V. Lazăr ’53 pentru Dinamo.

Echipe:

Steaua București: Tătărușanu – Varela, Szukala, Gardoș, Latovlevici – Pintilii, Sânmărtean – Ad. Popa (Iancu ’59), Stanciu (Keșeru ’46), Tănase – Chipciu (Piovaccari ’70). Antrenor: Laurențiu Reghecampf.

Dinamo București: Bălgrădean – L. Rus, D. Grigore, Durimel (Ad. Popa II ’46), Grecu – Boubacar – V. Lazăr, Bărboianu (Filip ’74), Elton, D. Rotariu – Țucudean (Bilinski ’54). Antrenor: Flavius Stoican.

QUIZ – În ce țări este permisă biciuirea soțiilor, de Paște?

Meciul a fost arbitrat de Ovidiu Hațegan, ajutat de asistenții Aurel Oniță și Vasile Marinescu și de asistenții suplimentari Dragoș Istrate și Marcel Bîrsan. Arbitru de rezervă a fost Sebastian Gheorghe, iar observatori Corneliu Fecioru și Dumitru Mihalache.

Partida s-a disputat cu acoperișul tras pe Arena Națională, iar la meci au asistat aproximativ 50.000 de spectatori..

Înainte de începerea jocului, s-a ținut un moment de reculegere în memoria lui Augustin Pax Deleanu, fost fotbalist al echipei Dinamo și component al primei reprezentative a României participante la Cupa Mondială din 1970, care a încetat din viață, joi dimineața, la vârsta de 69 de ani.

Suporterii dinamoviști au avut un banner care înfățișa un câine mitologic cu trei capete, însoțit de sloganul: „Nicio mitologie nu a cunoscut cât poate fi de tare puterea câinilor din Ștefan cel Mare” și au aprins zeci de torțe și petarde.

Fanii steliștii au format din cartoane care reprezintă culorile fundației Mihai Neșu numărul 22, cele două cifre încadrând trofeul Cupei României, cu sloganul: „Cupa este dorința ce astăzi contează”.

Returul semifinalei dintre Steaua și Dinamo va avea loc în data de 17 aprilie.

În cealaltă partidă, Petrolul și Astra au remizat, scor 0-0, la Ploiești.