Steaua – Fiorentina 0-1

Apropo.ro / 10.12.2008, 23:50
Steaua - Fiorentina 0-1
Cea mai scumpa echipa din istoria Stelei, 21 de milioane de euro, iese din Europa cu capul jos, scrie Prosport.

Steaua pierde si ultima sansa de a se impaca cu suporterii si cu fotbalul. Golul lui Gilardino a pus gaz pe focul fanilor si Steaua trebuie sa schimbe liniile.

Steaua ramane cu un singur punct si doar FC Basel, se poate "mandri" cu un sezon mai slab in grupele Ligii. Fiorentina merge in UEFA, Steaua ramane acasa.

Prima repriza a inceput cu Steaua mai indrazneata.Banel Nicolita a incercat sa invinga de cateva ori jocul la offside al italienilor, dar a fost surprins in afara de joc sau a fost avertizat pentru simulare.
Aceeasi sanctiune a primit si Dayro pentru o cadere penibila in careu.

Arbitrul Cantalejo a acordat o lovitura libera periculoasa pentru Fiorentina, pe care Mutu a executat-o foarte bine.

Tot Mutu a avut cea mai periculoasa ocazie a oaspetilor in prima repriza, dar mingea sa din marginea careului de 16 metri s-a dus pe langa poarta.

A doua repriza a inceput dezastruos pentru Steaua. Fiorentina s-a napustit peste Steaua si apararea gandita de Dorinel Munteanu a cedat. Dupa o prima sarja a lui Montolivo, echipa lui  Cesare Prandelli a marcat după ce Vargas l-a ametit pe Nicolita si a executat perfect cornerul pentru Gilardino, care a plasat mingea la coltul portii lui Zapata, cu o frumoasa lovitura de cap.

Ca totul să fie si mai rau pentru echipa lui Dorinel Munteanu, Golanski a primit al doilea cartonas galben pentru un fault de joc la Montolivo.

De atunci Fiorentina a controlat cu autoritate partida, Steaua chinuindu-se sa lege trei pase.

Mai multe detalii despre meciul Steaua-Fiorentina, pe Prosport.ro.

Foto: Prosport.ro