Steaua incheie anul 2007 cu o victorie

Apropo.ro / 17.12.2007, 10:07
Steaua incheie anul 2007 cu o victorie
Steaua a invins, pe teren propriu, cu scorul de 3-0, formatia Farul Constanta, in etapa a XIX-a a Ligii I, ultima disputata in 2007

Echipa Steaua Bucuresti a invins, duminica, pe teren propriu, cu scorul de 3-0 (1-0), formatia Farul Constanta, intr-un meci din etapa a XIX-a a Ligii I, ultima disputata in 2007.

Golurile au fost marcate de Zaharia ’17, N. Dica ’78 si Schiopu ’84 (autogol).

Steaua a deschis scorul in minutul 17, prin Dorel Zaharia, care a marcat cu capul de la 11 metri, peste portarul George Curca, surprins prea avansat, dupa o centrare de pe stanga a lui Ovidiu Petre.

Nicolae Dica a ridicat scorul la 2-0, in minutul 78. Neaga a scapat singur spre poarta, in pozitie centrala, Curca a iesit din careu si a plonjat la picioarele sale, insa nu a reusit sa-l deposedeze, iar mingea a ajuns in stanga, la Dica. Atacantul stelist, care il mai avea in fata doar pe Maxim, a marcat cu un sut la coltul scurt, pe langa fundasul constantean.

In minutul 84, scorul a devenit 3-0, in urma unui autogol al lui Schiopu. Zaharia a reluat cu calcaiul spre poarta goala un balon pasat de pe partea dreapta de Dica, iar Schiopu, incercand sa respinga, a trimis mingea in plasa proprie.

Eric Bicfalvi a trecut pe langa golul de 4-0 in minutul 90, la scurt timp dupa ce a intrat in teren, un sut al sau de la 20 de metri lovind bara din dreapta lui Curca.

Steaua: 1. Zapata – 4. Golanski, 3. D. Goian, 17. E. Baciu, 13. Emeghara – 9, V. Badea (26. Croitoru ’58), 8. Ov. Petre, 20. Lovin, 25. Neaga (14. Cristocea ’86) – 10. N. Dica (7. Bicfalvi ’89), 30. Zaharia. Antrenor: Marius Lacatus.

Farul: 1. G. Curca – 2. Farmache, 3. Barbu, 5. Schiopu, 27. Maxim – 11. D. Florea (18. Fl. Neaga ’68), 23. Patascu, 17. Larie, 22. Mendy (16. Mala ’46) – 10. Gerlem, 34. Gurita (15. E. Nanu ’60). Antrenor: Ion Marin.

Cartonase galbene: Schiopu ’28, Patrascu ’38, Maxim ’69.

Meciul a fost arbitrat de o brigada formata din Ionel Ivan (central), Cristian Nica, Gheorghe Negoita (asistenti) si Daniel Deca (rezerva). Observatorii intalnirii au fost Sorin Satmari si Gheorghe Moise.

La partida au asistat 2.000 de spectatori, intre care sapte suporteri ai Farului.

Meciul s-a jucat pe ninsoare, iar terenul a fost acoperit in intregime de zapada, aceasta fiind indepartata doar in zona liniilor de marcaj. Mingea cu care s-a jucat a fost una portocalie.

Steaua a avut pe foaia de joc doar cinci rezerve. Ghionea, Plesan, Radoi, Nicolita, Iacob si Petre Marin sunt accidentati, Nesu este suspendat, iar Surdu, Rada si Badoi raciti. Acesta din urma a implinit, duminica, 32 de ani.

Inainte de inceperea meciului, presedintele CA al FC Steaua, Valeriu Argaseala, i-a oferit asistentului Gheorghe Negoita un buchet de flori, acesta aflandu-se la ultimul meci din cariera.

In prima repriza, galeria stelista nu si-a incurajat favoritii, protestand astfel fata de legea antiviolenta aprobata de Parlament.

In fata magazinului de prezentare al FC Steaua, angajatii au facut un mic om de zapada.

In timpul primei reprize un porumbel alb a survolat suprafata de joc.

Mijlocasul Florin Lovin a fost huiduit de spectatori, la fel si Adrian Neaga, la o faza la care s-a impiedicat la intarea in careul advers. La aceeasi faza, finantatorul FC Steaua, Gigi Becali, si-a pus mana in cap, iar cand suporterii i-au reprosat evolutia lui Neaga, acesta a ridicat din umeri.

Inainte de inceprea reprizei a doua, la iesirea pe teren a jucatorilor de la Farul acestia au fost tinta spectatorilor de la tribuna a doua, care au aruncat in ei cu bulgari de zapada.