Steaua invinge la limita

Apropo.ro / 13.04.2006, 10:14
Steaua invinge la limita
Echipa Steaua București a învins, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (0-0), formația Poli Iași, într-un meci din etapa a XXII-a a Diviziei A. În minutul 64, arbitrul Victor Berbecaru a dictat penalti în favoarea Stelei, dupa un fault din spate asupra lui Daniel

Echipa Steaua București a învins, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (0-0), formația Poli Iași, într-un meci din etapa a XXII-a a Diviziei A.

În minutul 64, arbitrul Victor Berbecaru a dictat penalti în favoarea Stelei, dupa un fault din spate asupra lui Daniel Oprița, comis, în careu, de Adrian Toma, care a primit și cartonașul galben.

Lovitura de la 11 metri a fost transformata, în minutul 65, de Nicolae Dica.

Poli Iași a evoluat în inferioritate numerica din minutul 70, când fundașul Adrian Toma a fost eliminat, dupa ce a primit al doilea avertisment, la un fault asupra lui Florin Lovin.

Steaua: 13. Carlos – 5. D. Balan, 3. D. Goian, 24. Ghionea, 18. P. Marin – 16. Nicolița, 22. S. Paraschiv, 28. Lovin, 11. Boștina (14. Cristocea ’58) – 10. N. Dica, 21. A. Cristea (7. Oprița ’46). Antrenor: Cosmin Olaroiu.

Poli Iași: 1. Braneț – 2. Ad. Toma, 30. R. Ciobanu, 3. Onuț, 23. Bordeanu – 25. Iurișniți – 18. Miclea (13. Arhire ’68), 5. Mitruc, 20. D. Rednic, 11. Onofraș (9. Bâlba ’61) – 27. Czernoch (6. Dianu ’73). Antrenor: Ionuț Popa.

Cartonașe galbene: D. Rednic ’43, Ad. Toma ’64, ’70.

Meciul disputat pe Stadionul Național din Complexul Sportiv „Lia Manoliu” a fost arbitrat de o brigada condusa la centru de Victor Berbecaru, ajutat de asistenții Marcel Savaniu și Traian Marchiș. Rezerva a fost Adrian Comanescu.

Observatori la aceasta partida au fost delegați Ion Turculeanu și Ioan Igna.

La partida au asistat aproximativ 2.000 de spectatori, între care și un grup de circa 50 de suporteri ieșeni, care a luat loc la Peluza I.

Bancile de rezerve au fost susținute de câte o poarta de fotbal, pentru a nu fi doborâte de vânt.

În minutul 43, Daniel Rednic (Poli Iași) l-a faultat la marginea terenului pe fundașul Daniel Balan, chiar în dreptul bancii de rezerve a gazdelor, stelistul alunecând pe iarba uda și trântindu-l la pamânt pe antrenorul Cosmin Olaroiu, aflat la marginea spațiului tehnic.

În minutul 57, managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, a coborât de la tribuna oficiala și a strigat la copiii de mingi sa repuna mai repede baloanele în joc, urmarind apoi restul meciului de la masa presei.

În absența jucatorilor Mirel Radoi și George Ogararu, suspendați, capitan la Steaua a fost Sorin Paraschiv.

Olaroiu: Nu am facut o partida stralucita

Antrenorul Cosmin Olaroiu a declarat ca Steaua nu a reușit un joc stralucit în meciul cu Poli Iași, câștigat, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, în etapa a XXII-a a Diviziei A, afirmând ca jucatorii sai, în special atacanții, au greșit mult și au ratat nepermis din situații foarte bune.

„Nu am facut o partida stralucita și e explicabil, pe undeva. Înainte de oboseala fizica este cea psihica dupa aceste meciuri grele. Am greșit mult, am ratat situații nepermise. Am trecut de multe ori peste faza de construcție. Din fericire reușim sa ne aparam exact și, deși au fost și acolo greșeli, reușim sa nu ne puna probleme mari adversarul”, a comentat Olaroiu.

Tehnicianul stelist s-a declarat nemulțumit de atacanții sai, în special de Andrei Cristea, despre care a spus ca nu a intrat deloc în joc, fiind în permanența în contratimp cu ceilalți jucatori, motiv pentru care a și decis sa-l înlocuiasca cu Oprița. „Are fluctuații care nu-i fac bine, pentru ca trebuie sa joace mereu la fel. El traiește stari de spirit diferite de la un meci la altul. Este un jucator de contraatac, care se descurca mai greu pe spații mici și în jocul de combinații. M-am gândit mult înainte de joc, am vrut sa încep cu Oprița, dar n-am vrut sa-i creez probleme și sa-și piarda încrederea”, a subliniat Olaroiu.

Un alt jucator a carui evoluție a fost criticata de Cosmin Olaroiu a fost Banel Nicolița: „Nicolița are resurse extraordinare, dar a fost foarte șters azi și nu a pus în dificultate adversarul. În prima repriza a avut mai multe situații când a greșit, nu a reușit nici pasa decisiva, nici finalizare”.

Olaroiu a subliniat ca pentru Steaua este „extraordinar” faptul ca meciul cu FCM Bacau, care ar fi trebuit sa se dispute, duminica, în etapa a XXIII-a, a fost amânat. „Putem lasa jucatorii liberi câteva zile, sa se odihneasca, pentru a putea pregati cum se cuvine meciul cu Middlesbrough”, a subliniat tehnicianul stelist.

Referitor la faptul ca în minutul 34 al meciului cu Poli Iași a fost trântit la pamânt de fundașul Daniel Balan, care a alunecat pe iarba uda dupa un fault al ieșeanului Daniel Rednic, Olaroiu a spus: „Daniel Balan n-a intrat la mine. Daca nu se oprea în mine se ducea vreo 10 metri pe pista”.

Popa: Nu am venit sa ne cantonam în aparare

Antrenorul Ionuț Popa a declarat ca Poli Iași nu a venit la București pentru a se cantona în aparare în meciul cu Steaua, pierdut pe fondul unei greșeli a lui Adrian Toma, care l-a faultat în careu pe Daniel Oprița, provocând penaltiul din care „roș-albaștrii” au marcat golul victoriei.

„Am vrut sa jucam bine, spre deosebire de echipele care veneau aici și se cantonau în aparare și cu greu treceau de centrul terenului. N-am reușit mare lucru, Steaua a dominat mai mult, a venit acea greșeala de aparare și eliminarea. Daca eram în egalitate numerica poate echilibram meciul. Steaua mi s-a parut obosita și e normal”, a spus Popa.

Tehnicianul formației ieșene a menționat ca a ales sa înceapa meciul cu un singur atacant sperând ca introducerea lui Ionuț Bâlba în repriza a doua va da un plus de forța echipei. „Deși am jucat cu un singur vârf am mizat pe parțile laterale și pe contraatac. Acea eliminare ne-a dereglat”, a subliniat Popa.

Întrebat daca Daniel Balan merita un cartonaș roșu pentru intrarea prin alunecare la tehnicianul stelist Cosmin Olaroiu, din minutul 34, când și-a trântit la pamânt antrenorul, alunecând pe iarba uda, dupa un fault al lui Rednic, Ionuț Popa a raspuns, parând ca nu înțelege despre ce este vorba: „Bine ca nu te-ai facut arbitru, ca-i dadeai roșu lui Daniel Balan”.

Petre Marin: Steaua este favorita la titlu

Echipa Steaua București este favorita la titlu, a declarat fundașul Petre Marin, la finalul meciului cu Poli Iași, câștigat, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, în etapa a XXII-a a Diviziei A.

„Am obținut trei puncte necesare și am mai facut un pas spre câștigarea campionatului. Prin prisma jocului, Steaua este favorita la titlu”, a spus jucatorul stelist.

Marin a menționat ca în saptamâna ce urmeaza steliștii vor studia echipa Middlesbrough, adversara „roș-albaștrilor” în semifinalele Cupei UEFA. „Middlesbrough este o echipa accesibila pentru Steaua, fața de Basel. Mentalitatea lor e sa joace pâna la final, dar și noi am dovedit ca suntem puternici și formam un grup unit. La final sper sa se întrevada nu numai titlul, ci și finala Cupei UEFA”, a spus Petre Marin.

Mijlocașul Banel Nicolița considera ca victoria de miercuri este un pas în plus facut de Steaua catre titlul de campioana, în timp ce capitanul „roș-albaștrilor” în meciul cu Poli Iași, Sorin Paraschiv, s-a declarat bucuros pentru cele trei puncte obținute: „Încet, încet mergem spre titlu. Conteaza fiecare meci, campionatele se câștiga numai cu victorii”.

Sorin Paraschiv a precizat ca pauza dinaintea meciului cu Middlesbrough este binevenita pentru Steaua. „Am ajuns foarte departe și mai e puțin pâna la marea finala. Este visul tuturor jucatorilor de la Steaua. Zi și noapte numai la asta ne gândim”, a precizat mijlocașul stelist.

Întrebat daca ar vrea ca Steaua sa se pregateasca în stațiunea olandeza Mierlo în eventualitatea în care va juca finala Cupei UEFA de la Eindhoven, Paraschiv a raspuns: „Daca ajungem în finala, mergem oriunde, chiar și la Forban”.

Daniel Oprița, jucator care a obținut lovitura de la 11 metri în urma careia Steaua a marcat golul victoriei, a menționat ca era de așteptat ca Poli Iași sa puna probleme în partida de miercuri.

„Mai e mult pâna la titlu, lupta este foarte strânsa”, a afirmat, la rândul sau, autorul golului, Nicolae Dica.

Jucatorii steliști au spus ca în derbiul Rapid – Dinamo au fost suporterii foștilor adversari din sferturile Cupei UEFA.

Mihai Stoica: De ziua mea am câștigat întotdeauna

Managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, a declarat cã nu s-a întâmplat niciodatã ca echipa la care a lucrat sã piardã de ziua sa, așa cum nu s-a întâmplat nici miercuri, când Steaua a învins, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, formația Poli Iași, în etapa a XXII-a a Diviziei A.

„Sunt fericit, mai ales cã Oprița îmi dã din ce în ce mai multe ocazii sã nu regret cã am insistat sã rãmânã la Steaua. Puteți verifica în statistici. De ziua mea am câștigat întotdeauna, ceea ce înseamnã cã sunt un om bun”, a afirmat oficialul stelist, care a împlinit, miercuri, 41 de ani.

Întrebat dacã ar dori ca Rapid sã învingã pe Dinamo în derbiul etapei a XXII-a, Stoica a rãspuns: „Am devenit jumãtate rapidist dupã meciurile cu ei. Îmi place ce a realizat Rãzvan Lucescu acolo”.

Jucãtorii steliști i-au dedicat victoria de miercuri lui Mihai Stoica. „E ziua domnului președinte, pardon, manager general, îi dedicãm victoria, am jucat și pentru el”, a afirmat mijlocașul Sorin Paraschiv, în timp ce atacantul Nicolae Dicã, autorul golului din meciul cu Poli Iași, a subliniat cã jucãtorii sunt bucuroși cã i-au putut face un cadou frumos lui Mihai Stoica.

Finanțatorul stelist Gigi Becali a subliniat cã nu a avut emoții în timpul meciului cu Poli Iași și cã nu a știut cã miercuri a fost ziua managerului general Mihai Stoica.

Mediafax