Steaua la Muntele Athos

Apropo.ro / 18.06.2007, 09:59
Steaua la Muntele Athos
Finanțatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, duminica, la Terminalul Țiriac al Aeroportului Henri Coanda, ca a dispus construirea de camere la Schitul Prodrom-Athos, pentru a putea merge acolo și echipa. "S-au facut lucruri minunate la Muntele Athos, le mai dau

Finanțatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, duminica, la Terminalul Țiriac al Aeroportului Henri Coanda, ca a dispus construirea de camere la Schitul Prodrom-Athos, pentru a putea merge acolo și echipa.

„S-au facut lucruri minunate la Muntele Athos, le mai dau 1,1 milioane. Am dat pâna acum 2,5 milioane. Le-am spus, vreau sa faca 40-44 de camere la Prodrom acolo (n.r. – schit românesc la Muntele Athos), vreau sa merg și cu echipa. Cine vrea, daca vrea, nu-i oblig. Eu unul daca stau o zi acolo, ma încarc. De spiritualitate are nevoie lumea. Nu ma rog pentru fotbal acolo, sunt lucruri și mai importante”, a spus Becali, adaugând ca vrea sa cumpere și o insula lânga Muntele Sfânt.

Becali a venit de la Muntele Athos cu câteva icoane, aratându-le reprezentanților presei una de dimensiuni mari, din aur și argint. Finanțatorul stelist a comentat faptul ca managerul sportiv Adrian Ilie se antreneaza cot la cot cu ceilalți jucatori în cantonamentul din Spania. „Daca ar mai putea sa joace? Nu poate el, ca s-ar fi bagat, vârsta îi mai permite, dar a avut nu știu ce operații. Adrian Ilie e supercalificat la fotbal, nu știam ca e așa deștept ca și manager. Este foarte priceput, cu el Steaua e mai puternica. Se pricepe foarte bine. Oricum, niciodata în viața mea nu voi mai acorda încredere suta la suta, te pârlești o data și apoi sufli și în iaurt”, a comentat el.

Întrebat daca Steaua va mai achiziționa jucatori, Becali a spus: „Mai e ala de la Brescia, Stankevicius, sa vedem, altceva nu vad sa mai luam. Oricum, Adrian Ilie știe mai bine”. Gigi Becali a afirmat ca le-a transmis lui Valeriu Argaseala, Adrian Ilie și Cosmin Olaroiu ca președintele FRF Mircea Sandu are dreptate când cere respect între oamenii de fotbal. „Le-am zis: hai sa facem noi primul pas spre civilizație, sa nu ne mai atacam, sa nu ne mai jignim, sa dam noi semnalul. L-am rugat și pe Adrian Ilie – bine, niciunul nu face din astea – hai sa terminam. Singurul impediment care ne-ar putea împiedica sunt arbitrii”, a spus Becali.

Patronul Stelei crede ca Mircea Sandu are dreptate când spune ca sunt arbitrii compromiși. „Sunt de acord chiar și cu depunctarea. Se schimba lumea, Europa se schimba, și noi trebuie sa ne schimbam. Ca spun ce știu nu înseamna ca atac. Știa toata lumea, iar Borcea sa înțeleaga ca trebuie sa ne lase în pace, nu sa se dea el deștept. Eu sunt de 100 de ori mai deștept ca el, sunt alți conducatori mai deștepți ca el, și mai bogați, el e doar acționar, cât are, 10-15 la suta…Vrem sa curațam fotbalul și de el depinde asta. Trebuie sa înțeleaga ca nu se mai poate aranja cu arbitrii”, a comentat el.

Becali a declarat ca nu este nevoie ca aceasta schimbare de mentalitate sa fie numita „momentul zero”. „Când am intrat în fotbal eu am declanșat acest moment sa nu se mai fure, sa nu se mai faca aranjamente. E furt sa angajezi arbitrii sa fure echipa adversa. Trebuie sa schimbam mentalitatea. Daca vor bine, ei pot sa faca ce vor, eu unul îmi schimb comportamentul. Nu mai vreau cearta, razboi și balamuc. Treaba lor, care vrea sa atace, sa fie sanatos”, a spus oficialul FC Steaua.

Gigi Becali a declarat ca „furturile se vor micșora, însa nu vor înceta definitiv”. „Nu mai poate oricine sa-și puna arbitrii când vrea, pe cine vrea. Lupescu e om drept, serios. Îmi place ca Mircea Sandu e foarte impulsiv, entuziasmat, se lupta, țipa: trebuie sa terminam odata. E un semnal de schimbare în fotbal”, a spus el.

Becali a vorbit despre comportamentul arbitrilor. „Când joaca o echipa de la care a luat, greu mai poate fi independent, relaxat. Normal, îi e frica sa nu greșeasca împotriva celui de la care a luat bani pe vremuri și ala sa se suprere, sa urle, cum a facut Borcea acum vreo doi ani. Ați vazut, cum a țipat puțin Borcea cum au tremurat toți”, a adaugat Gigi Becali.

Finanțatorul FC Steaua le ureaza celor de la Rapid „sa le dea Dumnezeu sa-l ia pe Herea” și crede ca Steaua nu se mai lupta cu nimeni, ci va juca și va straluci.

Mediafax