Steaua s-a calificat în optimile Cupei României

Apropo.ro / 27.09.2007, 09:13
Steaua s-a calificat în optimile Cupei României
Echipa Steaua București s-a calificat în optimile Cupei României Timișoreana, dupa ce a învins, miercuri, în deplasare, cu scorul de 4-0 (1-0), formația FCM Bacau, din Liga a II-a, într-un meci din 16-imile competiției, transmite trimisul MEDIAFAX. Pentru Steaua

Echipa Steaua București s-a calificat în optimile Cupei României Timișoreana, dupa ce a învins, miercuri, în deplasare, cu scorul de 4-0 (1-0), formația FCM Bacau, din Liga a II-a, într-un meci din 16-imile competiției, transmite trimisul MEDIAFAX.

Pentru Steaua au marcat Zaharia, de trei ori, și Badea.

Steaua a deschis scorul în minutul 38, prin Dorel Zaharia, care a marcat cu un șut în diagonala, de la 14 metri lateral dreapta.

Zaharia a ridicat scorul la 2-0 pentru oaspeți în minutul 56, când a înscris în poarta goala, de la 8 metri, dupa o centrare a lui Badoi, care a interceptat o pasa greșita a portarului Ciprian Manea.

Valentin Badea a marcat golul de 3-0, primul al sau în acest sezon, în minutul 61, când a transformat un penalti acordat dupa un fault în careu asupra lui Surdu.

Scorul final al partidei, 4-0, a fost stabilit de același Zaharia, în minutul 84. El a primit o pasa la limita ofsaidului, a ramas singur cu Manea, a intrat în careu și a marcat de la 5 metri lateral dreapta, din unghi.

FCM Bacau: C. Manea – Taban, D. David, V. Geaman, Kelemen – Banu (Boghian ’62), Cojocaru, Mavriche (Botezatu ’39), Dobârceanu (R. Marin 58) – Vraciu, M. Tanasa. Antrenor: Cristi Popovici.

Steaua: Cernea (Vâtca ’66) – Golanski (Surdu ’34), Ninu, E. Baciu, Emeghara – Badoi, Bicfalvi (Rada ’59), Cristocea, Neaga – V. Badea, Zaharia. Antrenor: Massimo Pedrazzini.

Fundașii Emil Ninu și Ifeanyi Emeghara au jucat primul meci oficial la Steaua, la fel și portarul Cosmin Vâtca introdus în teren în minutul 66, în locul lui Cornel Cernea. Acesta din urma a fost prima oara titular la Steaua în sezonul 2007/2008.

Adrian Neaga a revenit în echipa Stelei dupa doua meciuri în care nu a jucat niciun minut. El a fost și capitan de echipa, în lipsa lui Mirel Radoi și Nicolae Dica.

Din lotul Stelei nu au facut parte portarul columbian Robinson Zapata și jucatorii de câmp Ovidiu Petre, Petre Marin, Banel Nicolița, Nicolae Dica, Marius Croitoru, Dorin Goian, Florin Lovin, Mihai Neșu și Victoraș Iacob.

La meci au asistat aproximativ 8.000 de spectatori.

Echipa Steaua a fost însoțita la Bacau de un grup de 200 de suporteri. Aceștia nu și-au încurajat, însa, favoriții, în semn de protest fața de ultimele evenimente de la gruparea din Bulevardul Ghencea. Împreuna cu galeria echipei FCM Bacau, fanii Stelei au scandat numele fostului antrenor al „roș-albaștrilor”, Gheorghe Hagi. Aceștia au afișat și un banner cu numele lui Hagi și mesaje ca: „Echipele sunt facute de antrenori, nu de doctori sau conducatori”, „Asta nu e Steaua noastra” și „Declarațiile exagerate nu ne duc departe/Treziți-va la realitate”.

Și galeria bacauana a amendat îndepartarea lui Hagi de la Steaua, printr-un banner cu mesajul „Regele demisioneaza și ciobanul antreneaza”.

Pedrazzini: Aceasta este calitatea jucatorilor

Antrenorul echipei Steaua, Massimo Pedrazzini, a declarat ca adevarata fața a „roș-albaștrilor” este cea aratata miercuri, în meciul cu FCM Bacau, câștigat, în deplasare, cu scorul de 4-0, în 16-imile Cupei României Timișoreana, și s-a aratat mulțumit de atitudinea jucatorilor.

Pedrazzini a subliniat ca înaintea meciului de la Bacau le-a cerut fotbaliștilor sa regaseasca entuziasmul de a juca fotbal, transmite trimisul MEDIAFAX. „Sunt mulțumit de atitudinea jucatorilor. Am vorbit cu ei acum trei, patru zile și le-am cerut sa recuperam entuziasmul, placerea de a veni împreuna la stadion. E un moment greu prin care nu se poate trece de unul singur. Le-am spus: vreau sa aveți suflet, atitudine pozitiva, chiar rautate. Dupa ce am marcat primul gol s-au deschis spațiile și am pasat mult mai bine. Aceasta e calitatea jucatorilor. Sunt mulțumit nu pentru ca am marcat patru goluri, ci pentru ca am vazut o echipa buna. Zaharia a dat trei goluri, dar și Neaga a dat pase frumoase. Vreau sa vorbesc de toți jucatorii, nu doar de unul”, a spus Pedrazzini.

Președintele CA al FC Steaua, Valeriu Argaseala, a spus ca nu a avut emoții înaintea meciului de la Bacau. „Steaua a jucat, totuși, cu o echipa de Liga a II-a. Ce poți sa mai spui de Zaharia? A dat trei goluri, n-a avut noroc la al patrulea, toata echipa a jucat foarte bine. Repriza a doua a fost la discreția noastra. Asta înseamna o echipa desatușata”, a punctat Argaseala.

Managerul sportiv Adrian Ilie s-a declarat mulțumit atât de joc, cât și de rezultat. „Se vede ca au început sa mearga și pasele, baieții au combinat foarte bine, au avut pofta de joc. Sper ca Zaharia sa continue așa pentru ca avem nevoie de golurile lui. Daca i-a iertat patronul pe jucatori? Domnul Becali îi iarta pe toți. Ma bucur ca au revenit jucatorii cu probleme precum Cristocea și Vali Badea. Sunt bucuros pentru el ca a marcat. Numarul 9 de la Bacau, Vraciu, trebuie urmarit, e un jucator de viitor”, a spus Ilie.

Finanțatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat ca i-a placut evoluția atacantului Dorel Zaharia, despre care a spus ca nu mai vrea sa-l vada titular, în timpul mandatului lui Gheorghe Hagi. „Mi-a placut Zaharia, doar a dat trei goluri. E posibil sa ajunga jucator mare. Mi-a placut echipa, am dat patru, cinci goluri, ca nici nu mai știu”, a spus Becali.

Dorel Zaharia, autorul a trei dintre cele patru goluri înscrise de Steaua la Bacau, a spus ca și-a facut doar datoria și i-a mulțumit patronului pentru aprecieri. „Eu mi-am facut doar datoria. Nu-mi aduc aminte când am marcat ultima oara trei goluri într-un meci, dar am mai dat. Echipa merge mai departe și fara Gheorghe Hagi, așa e în fotbal, trebuie sa trecem cât mai repede peste asta. Am avut o discuție cu patronul și am spus ca indiferent cât voi juca la Steaua, 5 minute sau 90 de minute, eu îmi voi face datoria și în aceasta seara m-am ținut de promisiune”, a spus Zaharia.

Fundașul Ionuț Rada a declarat ca steliștii așteptau un rezultat precum cel din partida cu FCM Bacau, pentru a prinde din nou încredere, dupa perioada nefasta traversata. „Așteptam un rezultat ca asta ca sa prindem din nou încredere. Eram și puțin blocați psihic. Aceasta victorie la scor ne da speranțe pentru meciurile urmatoare. Eram triști înainte de meci, dar acest rezultat este foarte bun. Toata lumea îl apreciaza pe Hagi și e normal sa-i scandeze suporterii numele. Îi simțim lipsa, am obținut o performanța mare, calificarea pentru al doilea an consecutiv în grupele Ligii Campionilor, și e și meritul lui”, a spus Rada, facând referire la faptul ca spectatorii de pe stadionul din Bacau au scandat numele fostului tehnician stelist.