Steaua – Twente Enschede, scor 0-1, în prima manșă a 16-imilor Ligii Europa

De: Marian Andrei / 17.02.2012, 09:08
Steaua - Twente Enschede, scor 0-1, în prima manșă a 16-imilor Ligii Europa
Echipa Steaua București a fost învinsă, ieri, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (0-0), de formația olandeză Twente Enschede, în prima manșă a 16-imilor de finală ale Ligii Europa, meci disputat pe Arena Națională.

Unicul gol al partidei a fost marcat de Ola John, în minutul 53, cu un lob de la 17 metri, după ce Prepeliță a ratat o degajare.

Componen/a echipelor:

STEAUA: Tătărușanu, Dănănae ( Martinovici), Chiricheș, Geraldo, Brandan, Rusescu, Prepeliță ( Fl. Costea),  Bicfalvi,  Cr. Tănase, Tatu, Nikolici ( Mihai Costea)

Antrenor: Ilie Stan

Rezerve: Stanca, Iliev, Răduț, Latovlevici

TWENTE: Mihailov, Cornelisse, Wisgerhof, Douglas, Rosales, Janssen ( Bengtsson), Brama, Fer, Hadli ( Plet),  De Jong, Ola John ( Bajrami)

Antrenor: Steve Mcclaren

Rezerve: Boschker, Leugers, Buysse, Roseler

Arbitru: Mark Clattenburg – Asistenți: Darren Cann – Jake Collin – (toți din Anglia)

Cartonașe galbene: Dănănae ’16, Martinovici ’55, Bicfalvi ’90+2

La meci au asistat aproximativ 47.000 de spectatori.

Înainte de începerea partidei, fanii steliști i-au adus un omagiu fotbalistului echipei FC Utrecht, Mihai Neșu, rămas parțial paralizat în urma unui accident suferit în mai 2011. Galeria Stelei aflată la peluză în Arena Națională a scris numele lui Neșu folosind cartoane galbene, iar chipul jucătorului a fost realizat din cartoane albe. De asemenea, înainte de începerea jocului, tot stadionul a scandat numele lui Neșu. Fanii steliști au afișat și un banner cu mesajul: „Luctor et Emergo” (Lupt și mă ridic la suprafață). Crainicul stadionului a anunțat că Neșu a trimis un mesaj de mulțumire pentru coregrafie.

Returul va avea loc joia viitoare, de la ora 20.00, la Enschede.